Szombaton a Hősök terén a Magyar Honvédség több száz fiatal katonája teszi le az altiszti esküjét

katonaság, katona, honvédség, honvéd, honvédelem, altiszt, avatás, eskü, eskütétel, ünnepély, hősök tere
Budapest, 2022. július 16. A Magyar Honvédség Altiszti Akadémián idén végzett honvéd altisztek ünnepélyes eskütétele a Hősök terén 2022. július 16-án. MTI/Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Minden évben július közepén teszik le a Magyar Honvédség leendő altisztjei az altiszti esküt az ünnepélyes avatáson a Hősök terén. Az eseményen számos haditechnikai eszközt is felvonultatnak, derül ki a Honvédelmi Minisztérium közleményéből. 
Vágólapra másolva!

Minden évben július közepén tanúi lehetünk annak, hogy Budapest egyik legikonikusabb helyszínen, a Hősök terén az altisztavatás ünnepélyes keretei között több 100 fiatal teszi le altiszti esküjét a haza védelme érdekében. Ők már készen állnak arra, hogy akár életük árán is megvédjék a hazát - áll a Honvédelmi Minisztérium közleményben.

A Magyar Honvédség Altiszti Akadémián végzett honvéd altisztek ünnepélyes eskütétele a Hősök terén 2022. július 16-án Forrás: MTI/Kovács Anikó

Az altisztavatás katonai pályafutásuk egyik leginkább meghatározó állomása. Életük egyik legfontosabb eseményén Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere és Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke köszönti őket először altisztként.

A Magyar Honvédség katonai hagyományait követő egyik legjelentősebb eseményéhez méltón, számos haditechnikai eszközt is felvonultatnak. A rendezvényre kilátogatók testközelből megtekinthetik többek között például a LYNX gyalogsági harcjárművet, a LEOPARD 2A4 harckocsit, a Magyar Honvédség Gidrán-jait és Polaris-ait, de díszelgő átrepülés is látható lesz a tér felett M17-es, H145M helikopterek, és Gripenek részvételével.

A Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium hivatalos Facebook oldalán online közvetítés is elérhető lesz az avatásról szombaton 9 órától.

. A Magyar Honvédség JAS 39 repülőgép-köteléke Budapest felett az altisztavatási ünnepség alkalmából tartott bemutatón 2022. július 16-án Forrás: MTI/Lakatos Péter

Mint közölték, a rendezvény ideje alatt a légierő kötelékének áthúzása során megnövekedett hanghatásra kell számítani.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. A lakosság megértését és türelmét köszönjük! - írják.