Miután Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy a baloldal emelni akarja a vízdíjat Budapesten, majd Tüttő Kata is emellett kampányolt, újabb és újabb baloldali politikusok ismerik be, hogy többet akarnak fizettetni az emberekkel. Most Karácsony pártjának szóvivője támadta a rezsicsökkentést, mert szerinte túl alacsonyak a lakossági gáz- és vízdíjak. Szerinte  a magyaroknak a vízért a piaci árat kellett volna eddig is fizetni, bármi is legyen az. 

Karácsony Gergely főpolgármester, balra Barabás Richárd, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja és szóvivője, jobbra Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselőjeForrás: MTI/Balogh Zoltán

Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője, Karácsony embere a következőt mondta az ATV Nap Híre műsorban:

...A rezsicsökkentést újra és újra hangoztatták, és azt mondták, hogy milyen sokat spórolunk, amit ugye a gáz esetén tudjuk, hogy nem is történt így, és kiderül, hogy valójában ennek az összegnek, amit fizetnünk kellett volna, mondjuk a víz piaci áráért, bármi is legyen az, a háromszorosát, ugye sokszorosát kell majd megfizetni..."

Ahogy azt megírtuk, miután Karácsony Gergely bejelentette a BKK jegyáremelést, helyettese, Tüttő Kata a Facebookon és több baloldali médiumnak is arról panaszkodott, hogy az illetékes (jelenleg energiaügyi) minisztérium 10 éve „földhöz szögezte a vízdíjat". Elmondása szerint ebből a mocsárból (tehát mocsárnak hívja a rezsicsökkentést) próbálnának kilépni azzal, hogy

A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT MEGEMELNÉ A VÍZDÍJAT, a többszörösére. Korábban a kétszereséről volt szó, de Barabás Richárd már a háromszoros árról beszélt.