Bakondi György: Egyre nagyobb nyomásnak van kitéve a határőrizeti rendszerünk

BAKONDI György
Budapest, 2022. július 6. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a fokozódó migrációs nyomásról tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. július 6-án. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Bonyolult határőrizeti helyzet alakult ki a déli határszakaszon - hívta fel rá a figyelmet Bakondi György a HírTV Napindító című műsorában. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója rámutatott: tömegessé vált az illegális migráció, hiszen volt olyan nap, amikor mintegy 500-an próbáltak meg bejutni az ország területére, sőt a múlt héten egy 197 fős csoport erőszakos áttörést kísérelt meg az egyik szakaszon, ezt a rendőrök sikeresen megakadályozták.
Vágólapra másolva!

Bakondi György arra is felhívta a figyelmet, hogy a szerb oldalon egyre sűrűbbek a fegyveres összetűzések, ami jelentős félelmet vált ki a helyi lakosságból.

- tette hozzá.

A belbiztonsági főtanácsadó közlése szerint a szudáni polgárháborús helyzet, a mali, csádi és a nigeri válság nagyon komoly veszélyt jelent abból a szempontból, hogy akár egy kezelhetetlen migrációs állapot is kialakulhat.

A teljes beszélgetés itt megtekinthető: