A berettyóújfalui rabkórházban ütött meg egy rabot egy börtönőr

bűnügy, illusztráció, Bradley Pen Dragon, börtön, börtön cella
Vágólapra másolva!
Egy vita végén tenyérrel tarkón ütött egy rabot egy börtönőr. A férfi most két év felfüggesztett börtönre ítélték. Az ügyész azt szeretné, ha súlyosabb büntetést kapna. Ő és az ügyvédje, még nem fellebbeztek.
Vágólapra másolva!

A börtönőr az előkészítő ülésen tagadta, hogy megütötte a rabot. Nem is mondott le tárgyalásról való jogáról, ezért a katonai bíró az ügyet azonnal tárgyalásra utalta.

A bíróság egy kivételével – akit korábban jogerősen az ország területéről kiutasítottak, a tartózkodási helyét pedig nem lehetett megállapítani – kihallgatta az összes tanút és megvizsgálta a rendelkezésre álló bizonyítékokat.

Ezek alapján a bíróság

a börtönőrt bűnösnek mondta ki hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazásban, ezért 2 év börtönre ítélte,

amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztett.

Az ítélet szerint a férfi február 26-án Berettyóújfaluban, a börtön egészségügyi központjában körletfelügyelői szolgálatba volt.

A kórház két büntetés-végrehajtási őrmester szakápoló az ágyneműk cseréjét végezte, amely során kinyitották az egyik kórterem ajtaját és megálltak előtte. Nem sokkal korábban érkeztek oda vissza a rabok, akik előtte a kertben voltak, maszkjaikat pedig a kórteremben levették.

Az őr, és egy másik körletfelügyelő látta, hogy egy ír, egy moldáv, és két magyar rab nem viselnek maszkot. Rájuk szóltak, közben

az ír férfi és a börtönőr között vita alakult ki, ezután ütötte meg a rabot.

A mostani ítélet nem jogerős, az ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett, míg a börtönőr és a védője három nap gondolkodási időt kért.