A Magyar Nemzeti Médiaszövetség közleménye a Soros-blog akciójáról

444, logo,
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Médiaszövetség megdöbbenve tapasztalja, hogy a baloldali sajtótermékek már a saját maguk által fennen hirdetett elveket is megtagadva a testszégyenítéstől, a sunyi lesifotózástól és a magánéletben való vájkálástól sem riadnak vissza a nyilvánvalóan megrendelésre készült cikkeik megírása során.
Vágólapra másolva!

A propagandablogok egyre lejjebb süllyednek, ezúttal a 444 jelentetett meg egy valószínűleg humorosnak szánt írást, az Origo főszerkesztőjéről. A cikk ki tudja, honnan szerzett előnytelen lesifotók felhasználásával és magánélete kiteregetésével támadja Gábor Lászlót, a főszerkesztő "tökéletes alakját" és "vadítóan dögös bájait" emlegetve, nem mulasztva el megemlíteni, hogy ki a szerkesztőségvezető párja. Szövetségünket örömmel tölti el, hogy a 444-nél, valamint az azt kiadó Magyar Jeti Zrt. igazgatóságában mindenki tökéletes testalkattal bír, de úgy gondoljuk, ennek nincs befolyása arra, hogy milyen szakmai munkát végeznek. Hisszük ugyanis, hogy sem a testalkat, sem a magánélet nem képezheti szakmai kritika alapját sem a 444-nél, sem sehol a magyar sajtóban.

Azt tartják, a humor ellenzéki műfaj. Az viszont biztos, hogy kell hozzá némi műveltség és intelligencia, ennek hiányában ugyanis puszta taplóság lesz az eredmény, amely a szánalmas szennylapok sajátja.

A nemrég felröppent hírek szerint egy "toxikusan zaklató magatartást" tanúsító vezető miatt távozott több munkatárs a 444-től. A kiadó akkor az ügyről azt közölte: "A mélyebb megértés, tanulás, és a konfliktusaink feloldását célzó további átalakítások érzékenyre tervezett folyamatát megkezdtük" (sic.). Csak jelezni szeretnénk, láthatóan nem jó az irány. A body shaming, a mások magánéletében való vájkálás a szakmai érvek helyett, a tény, hogy az eddig propagandablogban dolgozók most már egy szennylap munkatársai, valószínűleg nem javít a munkavállalók hangulatán.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség követeli, hogy a 444 szerkesztősége távolítsa el a szóban forgó cikket es tegye egyértelművé, hogy elutasítja a megalázás es a megszégyenítés minden formáját. Felhívjuk a már csak papíron létező MÚOSZ-t, hogy amennyiben tagjaik között maradt még újságíró, indítson etikai vizsgálatot az ügyben.