Fülét-farkát behúzva lapít a MÚOSZ a Soros-blog akciójáról

Uj Péter
Vágólapra másolva!
A jelek szerint sokat vár a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), mielőtt megválaszolná a Magyar Nemzet azon kérdéseit, amelyeket a 444.hu botrányával kapcsolatban tett fel múlt pénteken.
Vágólapra másolva!

A Soros György blogjaként emlegetett portál múlt csütörtökön olyan írást tett közzé, amelyben az Origo tartalmainak minősítését a lap főszerkesztőjének gyalázásával kötötték össze. A MÚOSZ-t annak kapcsán kereste a lap, hogy sajtóetikai szempontból miként értékelik a magyar médiában teljesen szokatlan, visszatetsző cikket, ám az e-mailben elküldött kérdésekre semmilyen reakciót nem kaptak.

Uj Péter, a 444 főszerkesztője Forrás: Népszava

Telefonos érdeklődésükre az újságíró-szervezet titkárságvezetője hétfőn arról tájékoztatta a lapot, hogy Kocsi Ilona elnök jelenleg szabadságát tölti, és leghamarabb szerdán – az aznap tartandó elnökségi ülés után – kaphatnak csak választ.

Kocsi Ilona, MÚOSZ-elnök Forrás: BIRTA@PHOTO/Birta@Photo/muosz.hu

A 444.hu méltatlan lejárató cikkére több publicista mellett két szakmai szervezet is azonnali heves tiltakozással reagált. A Magyar Nemzeti Médiaszövetség közleményben ítélte el az írást, amelynek az eltávolítására is felszólította a portált. Lovas Dániel, a Magyar Újságírók Közösségének (MÚK) elnöke pedig a Magyar Nemzet megkeresésére úgy fogalmazott, hogy a 444.hu „mélyen színvonal alatti cikke a hírportált minősíti".