Hogyan spórolj tízezreket a jogosítványod megszerzésén?

Vágólapra másolva!
Miként lehet akár tízezer forintokat spórolni a jogosítvány megszerzésén úgy, hogy betartjuk az érvényben lévő jogszabályokat és záros határidőn belül kézhez is kaphatjuk a régóta vágyott vezetői engedélyt? Érthető, ha sokakat foglalkoztat a kérdés. Jó hír, hogy a pénztárcabarát megoldás közelebb lehet, mint gondolnánk. Ráadásul izgalmas nyereményekkel is kecsegtet a dolog. A cikkben máris mutatjuk a részleteket.
Vágólapra másolva!
Forrás: neonautosiskola.hu

Mennyibe kerül a jogosítványszerzés manapság?

A klasszikus válasz szerint „attól függ”. Számít a választott autósiskola díjszabása, hogy sikerül-e minden vizsgát elsőre teljesíteni és az sem hátrány, ha a kötelezőnek számító 30 gyakorlati óra elégnek bizonyul a sikeres forgalmi vizsgához.

A KRESZ tanfolyam díja 25-től 78 ezer forintot ölelhet fel. Egy KRESZ vizsga 4.600 forintba kerül.

A vezetési órák díja 7 ezer forintnál indul és a forgalmi vizsgára is el kell különíteni 11 ezer forintot. Hogy mennyibe kerül mindez összesen? Alapesetben mintegy 300-400 ezer forintból lehet kihozni a jogosítványt 2023-ban.

Hogyan lehet akár tízezreket spórolni a jogosítvány megszerzésén?

Először is jól kell autósiskolát választani. Kapásból 15 ezer forintot lehet megtakarítani pusztán azzal, ha egy-egy intézményben 500 forinttal olcsóbban érhetők el a kötelező vezetési órák. Sok kicsi sokra megy ugyebár.

Nem mindegy a KRESZ, illetve az Elsősegély tanfolyam anyagi vonzata sem. Persze a pénztárcabarát megoldások keresése kétélű fegyver. A vizsgákra történő felkészítés minősége, az oktatások színvonala – többek között – anyagi szempontból sem elhanyagolható.

A jogosítvány megszerzése kis lépésekből összeálló komplex folyamat. Ennek megfelelően a költségeket is lépésenként lehet megfogni rajta. A Neon Autósiskola tuljadonosa azt tanácsolja, hogy ha az árakat figyeljük, akkor a vezetési órákból próbáljuk az olcsóbbat választani, mert ezzel lehet a legtöbbet spórolni.

Nem ritka ugyanis, hogy akár 2 000 Ft különbség is van két autósiskola között a gyakorlati órák áránál. A minimum 30 vezetési órával számolva így rögtön 60 ezer Ft-ot, az országos átlagos 45 vezetési óraval számolva pedig 90 000 Ft-ot lehet megtakarítani. A KRESZ-tanfolyamnál ezekhez képest csupán néhány ezer forint különbséget láthatunk.

Egy debreceni suli baráti árakkal és nyereményjátékkal várja a fiatalokat

„Jogosítvány a fiatalokra szabva” – olvasható a Debrecenben található innovatív autósiskola weboldalán. Szerencsére mindez nem pusztán marketingszöveg. Sokkal inkább egyfajta alapelv és filozófia, amely árak szempontjából is visszaköszön.

De egyéb módon is igyekeznek kedveskedni a fiataloknak. Ennek jegyében indítottak izgalmas nyereményjátékot az iskolakezdés apropóján. A játék bizony nem babra megy, mert aki szeptember 30-ig jelentkezik KRESZ tanfolyamra, Apple Watch okosórát, 6 havi páros Cinema City mozijegyet (12 db ajándékjegy), vagy 2024-es Campus Fesztivál-bérletet nyerhet.

Ha jobban belegondolunk, valójában ez is a spórolás egy lehetősége. Akire ugyanis rámosolyog a szerencse, akár 100 ezer forintos nagyságrendben is nyerhet a jogosítványszerzésen. Minden továbbiért a Neon Autósiskola weboldalát érdemes meglátogatni.


Forrás: Neon Autósiskola kutatása 2023. június, debreceni autósiskolák árai