A nagykanizsai kórház egyik főorvosa egy VIP szobában diszkrét kezelést nyújtott azoknak a betegeknek, akik kerülni akarták a feltűnést. Az orvoshoz két közvetítőn keresztül lehetett bejutni, akiknek több százezer forintot kellett fizetni.

A gyanú szerint a nagykanizsai kórház egyik osztályvezető főorvosa a magánbetegeinek a pszichiátriai VIP szobában biztosított diszkrét kezelést azoknak az embereknek, akik el akarták kerülni a feltűnést. Ezért a kezelésért jelentős összeget kellett kifizetni.

A betegek két budapesti közvetítőn keresztül juthattak be az orvoshoz, amiért több százezer forintot elkértek. A pénzt az egyik közvetítő párjának a számlájára kellett utalni, később ebből fizették ki az orvost is, aki többször a családtagjai számlájára utaltatta a pénzt. A páciensek elhelyezését és kezelését már a 62 éves orvos végezte.

Forrás:Police.hu

A rendőrök több helyszínen is házkutatást tartottak, iratokat, telefonokat és 22 millió forint készpénzt foglaltak le. Az ügyben vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt indítottak eljárást. Akik részt vettek a kezelésen, azok ellen vesztegetés miatt indítottak nyomozást.