Egyre több bűnöző dollárbaloldali politikus menekül a felelősség elől

Vágólapra másolva!
Elkezdődött a parlament tavaszi ülésszaka, és a baloldal bűnöző politikusai továbbra sem vállalják a felelősséget tetteikért. Sem Fekete-Győr András, sem Varju László nem mondott le, eközben pedig már Gurmai Zita mentelmi jogát is felfüggesztették, mert a NAV embereire támadt Donáth Annával (a Momentum súlyos magánéleti botrányokkal terhelt elnökének - akinek apja ellen azért folyik bírósági eljárás, mert szexragadozó - mentelmi jogáról az Európai Parlamentben kell dönteni). Se szeri, se száma a dollárbaloldal politikusai által elkövetett bűncselekményeknek. Mutatjuk a legsúlyosabbakat!
Vágólapra másolva!

A baloldal háza táján hemzsegnek a különböző botrányok, a korrupciós ügyek. Több dollárbaloldali képviselőiről kiderült már, hogy megszegte a törvényt, rendőrökre támadt, kiszolgáltatta saját hazáját külföldi érdekcsoportoknak, de olyan is van, aki ellen jelenleg folyik eljárás. Hiába vannak tények és a bizonyítékok, senki nem vállalja a felelősséget. Hétfőn a parlamentben felfüggesztették Gurmai Zita mentelmi jogát, mert Iványi Gábor korrupciós ügyében - Donáth Annával együtt - erőszakosan akadályozott egy házkutatást.

Fekete-Győr András és társa rendőrökre támadt

Ahogy arról az Origo is beszámolt, Fekete-Győr Andrást, a Momentum szánalmas, bukott elnökét másodfokon egy év börtönbüntetésre ítélték, miután bűnösnek találták hivatalos személy elleni erőszakban. Fekete-Győr András 2018-ban egy, az Országház előtt tartott tüntetésen provokálta a rendőröket, majd rájuk is támadt. Társa Szarvas Koppány Bendegúz a baloldali zavargás alatt meggyújtott egy pirotechnikai eszközt, amit még akkor az épületet biztosító rendőrök felé dobott, amikor az még füstölgött.

Másnap is megjelent Fekete-Győr és Szarvas, ekkor már mindketten meggyújtottak, majd a rendőrök felé dobtak pirotechnikai eszközöket.

Fekete-Győr Andrást egy év börtönbüntetésre ítélték, két év próbaidőre felfüggesztve, míg Szarvas esetében maradt a felfüggesztett szabadságvesztés. Az ítélet még nem jogerős, Fekete-Győr fellebbezett a döntés ellen, emiatt az ítélőtáblán folytatódik majd az ügy.

Iványi Gábor
Iványi Gábor
Fotó: Fábián Évi

Kezdeményezték Iványi Gábor gazdasági vezetőjének letartóztatását

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt kezdeményezték a letartóztatását annak a több egyházi intézményért felelős gazdasági vezetőnek, aki 6,5 milliárd forintot meghaladó közterhet mulasztott el bevallani és megfizetni – derült ki a Békés Vármegyei Főügyészség közleményéből. Iványi Gábor egyházának gazdasági vezetőjét bilincsben vitték el. Akkor a hatóságok azt közölték, hogy

gazdasági bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt zajlik ellene eljárás.

A kommünikében ismertették, hogy a megalapozott gyanú szerint a férfi az egyház szociális és oktatási, nevelési tevékenységet folytató intézményeinél gazdasági vezetőként dolgozott. A férfi felelt az adóbevallások benyújtásáért, és mint kiderült, 2015 februárjától 2022 januárjáig terjedő időszakban 

az adóhatóságoknál a foglalkoztatáshoz kapcsolódó kötelezettségek vonatkozásában valótlan tartalmú bevallásokat nyújtott be.

Az intézmények munkavállalói részére megállapított bruttó munkabérből a kifizetéskor a személyijövedelemadó-előleget és a járulékokat levonták, azonban a férfi a havi bevallási és befizetési kötelezettségeinek nem, illetve nem teljes körűen tett eleget. A férfi az általa vezetett intézmények tekintetében a vizsgált időszakban az alapbevallásokat jellemzően nullás tartalommal vagy minimális foglalkoztatotti kör vonatkozásában teljesítette. A férfi a valótlan tartalmú bevallások benyújtásával mintegy 14 milliárd forint bruttó munkabér után mulasztotta el a közterheket bevallani és befizetni az adóhatóságnak, és ezzel 

6,5 milliárd forint összegben okozott vagyoni hátrányt az állami költségvetésnek

 – húzta alá közleményében az Ügyészség. A férfit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságán különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A cselekmény büntetési tétele 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés is lehet.

Donáth Anna
Donáth Anna
Fotó: Facebook

Gurmai Zita mentelmi jogát felfüggesztették, Donáth Annáét kezdeményezték 

 

Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Gurmai Zita országgyűlési képviselő, illetve az Európai Parlament elnökénél Donáth Anna európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.  A NAV 30 nyomozója még 2022. február 21-én szállt ki az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség Dankó utcai központjába, ahol a szervezet első embere a sajtó képviselőivel és az ott megjelent más személyekkel együtt kívánt bemenni a kutatás helyszínére.

Donáth Anna európai parlamenti képviselő és Gurmai Zita országgyűlési képviselő 

a helyszínt biztosító pénzügyőröket jogszerű eljárásukban erőszakkal akadályozták, 

az erőszakos cselekményüket csak akkor hagyták abba, amikor a kihívott rendőrök megérkeztek.

A két képviselőnő mentelmi jogának felfüggesztését a csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntettére hivatkozva kérte a Legfőbb Ügyészség.

Gurmai Zita mentelmi jogát a parlament hétfőn fel is függesztette. 

Hiába próbálta megfélemlíteni Gyurcsány a bíróságot, ítéletet mondanak Varju László ügyében

Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnökének büntetőügyében csütörtökön ítéletet hirdethet a Fővárosi Ítélőtábla. Nagy a tét: ha kimondják bűnösnek, és jogerősen elítélik, elvesztheti az országgyűlési képviselői mandátumát is. Országgyűlési képviselő nem lehet az, akit büntetőügyben jogerősen elítélnek. Csütörtökön a bíróság annak ellenére teszi a dolgát, hogy Gyurcsány Ferenc próbálta megfélemlíteni a bírókat és az ügyészeket.

A Varju László elleni vádak közül kettő a baloldali politikusok 2018-as, tragikomikus MTVA-ostromához kapcsolódik. Egy vádpont pedig a szintén négy évvel ezelőtti parlamenti választáshoz kapcsolódik, amely előtt Varju pénzzel és zsarolással akarta visszalépésre bírni az egyik ellenfelét.

Az ítéleti tényállás lényege szerint Varju László 2018 februárjában egy budapesti országgyűlési egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként egy másik jelöltnek anyagi juttatást ígért azért, ha javára visszalép. 2018. december 17-én a vádlott több képviselőtársával bement a köztévé Kunigunda utcai székházába. Itt összeszólalkozott a közforgalom elől elzárt épületrészt védő biztonsági őrökkel. Fizikai ellenállást tanúsított, amikor a közintézményből ki akarták vezetni. Ennek során a földre esett, belekapaszkodott egy őr lábszárába, aki ennek következtében hanyatt esett, de nem sérült meg.

Gyurcsány volt a lejobban várt felszólaló: megállás nélkül hevesen gesztikulálva beszélt
Gyurcsány Ferenc
Fotó: Mudra László - Origo

Gyurcsány azt hiszi, erőszakkal érhet célt

Gyurcsány Ferenc a legutóbbi Facebook-bejegyzésében megtámadta a bíróságot a Fekete-Győr András elleni ítélet kapcsán, ráadásul fenyegetőzik, nyíltan nyomást gyakorol ügyészekre és bírókra azt emlegetve, hogy néhány nap múlva Varjú László ellen ítélethirdetés lesz. 

Egy jogállamban nem lehet megfenyegetni a bírákat vagy az ügyészeket azért, mert a jogszabályoknak megfelelően eljárnak a bűncselekményeket elkövető politikusokkal szemben

 - mondta el az Origónak adott interjúban Deák Dániel a DK elnökének új Facebook-bejegyzésében foglaltak kapcsán. A XXI. Század Intézet vezető elemzője úgy látja, hogy Gyurcsány Ferenc a többi baloldali politikussal egyetemben nem hajlandó vállalni a tetteiért a felelősséget, sem bocsánatkérést, sem felelősségvállalást nem látunk a részükről. A Megafon ismert véleményvezére szerint teljesen elfogadhatatlan az a fenyegetőzés, amit Gyurcsány Ferenc megenged magának. Gyurcsány a fenyegetőzésével ifjúsági tagozatuk, a Momentum volt elnökét, a börtönre ítélt, rendőröket dobáló Fekete-Győr Andrást védte. Szerinte érdekes módon, amikor baloldali politikusokkal szemben hoznak ítéletet a bíróságok, akkor egyáltalán nem fontos az igazságszolgáltatás függetlensége, ezekben az esetekben páros lábbal szállnak bele a baloldali politikusok a bíróságokba. 

Gyurcsány Ferenc a többi baloldali politikussal egyetemben nem hajlandó vállalni a tetteiért a felelősséget, sem bocsánatkérést, sem felelősségvállalást nem látunk a részükről. 

Ez ugyanúgy igaz Gyurcsányra és igaz az új baloldali politikusokra is, így például Fekete-Győr Andrásra.

Szélsőbaloldali bűnöző verte szét a józsefvárosi Fidesz-irodát

Mára hivatalosan is kiderült, amit eddig is tudtunk: szélsőbaloldali antifa bűnöző verte szét a józsefvárosi Fidesz-irodát 

– írta közösségi oldalán Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője szerint Ny. Tamás (netes összevetések alapján: Nyulasi) 27 éves, Jámbor András és Pikó András aktivistája, illetve korábban a tatabányai baloldali polgármester kabinetjének kommunikációs gyakornoka volt.

A múlt heti erőszakos támadás után is tudni lehetett, hogy Pikó András közlésével ellentétben nem egy józsefvárosi dühös átlagpolgár az elkövető, hanem a helyi baloldal aktivistája, ezért is volt képmutató a polgármester eljárása és kommunikációja.

Az is érdekes, hogy pont a támadás napján sétált el Pikó a Fidesz-iroda mellett, majd azt mondta azért, mert a Pázmány egyetem bejárásán volt. Azonban az egyetem és az önkormányzat közötti észszerű sétaútvonalak nem érintik a Fidesz-irodát (vele ellentétben én a környéken nőttem fel), tehát sokkal inkább arról van szó, hogy neki értesülnie kellett a támadásról, és nyilván nem véletlenül járt arra. Akkor annyit közölt: “A jogos indulat sem jogosít fel erőszakra. Az elmúlt napok történései miatt sokan éreznek tehetetlen dühöt. A gyerekeket ért erőszak és annak leplezése bűn. Az e miatti indulat érthető, de még a jogos indulat sem jogosít fel az erőszakra – közölte Kocsis Máté.  

Mondja mindezt úgy a polgármester, mintha az irodában dolgozó alkalmazottaknak, családanyáknak, idős segítőknek bármi köze lenne “az elmúlt napok eseményeihez” és a “jogos indulat” megalapozott és jól célzott lenne velük szemben. Ezzel együtt a polgármestert nem vádolom azzal, hogy a támadást akarta, szervezte, arról előzőleg tudott, ő pusztán csak a tőle megszokott kommunikációs trükkökkel igyekezett tüzet oltani, de azt is úgy, hogy persze továbbhergelje olvasóit a jobboldaliakkal szemben. (Persze hol van ez ahhoz képest, hogy Pikó András jobbkeze, Szarvas Koppány Bendegúz fel is akasztaná a jobboldali érzelmű embereket?)

Kocsis Máté közölte, a polgármestert csak azzal a teszetoszasággal vádolom, amellyel a kerületet is vezeti. Lusta, nemtörődöm ember, aki nem képes rendet tartani sem a kerületben, sem a saját aktivistái között, viszont ha baj van, kommunikációs blöffökbe menekül. Sok a duma és kevés a tett, polgármester úr, mint mindig! Nem véletlenül csalódottak a józsefvárosi emberek az elmúlt évek teljesítménye miatt. 

Jámbor Andrást azonban vádolom azzal, hogy tudomása volt a támadásról, csak abban bízott, hogy nem derül ki. A sunyi támadást az antifa Nyulasi Tamás követte el, Jámbor ennek a mozgalomnak a hazai vezetője (Szikra), médiabiztosítója, hangadója, parlamenti képviselő, aki szoros barátságban áll vele. Közös fotók, akciók és közösségi médiás kapcsolatok tanúskodnak erről.

Megjegyzem: a nemzetközi antifa terrorszervezet követte el tavaly Magyarországon a véres utcai támadásokat, amelyekről Jámborék Mérce nevű neomarxista lapja elismerően írt  – tette hozzá Kocsis. 

De Jámbor volt az is, aki az antifák véres utcai támadásai után behozta egy szélsőbaloldali aktivistáját a parlamentbe, beültette a páholyba, és azt kérte, kérjünk tőle bocsánatot a meghurcoltatásért. A sors fintora, hogy ugyanennek az embernek a lakásán később 70 ezer (!) gyermekpornográf képet találtak, igaz nem az övé volt, hanem az élettársáé, aki viszont szintén antifa volt, míg fel nem akasztotta magát.

És ha már itt tartunk - bár nem szeret az ember ilyenekről beszélni -, a lakóhelyem kapuján és postaládájában olykor elhelyezett, saját és gyermekeim testi épségét fenyegető üzenetek is az antifa terrorszervezet tagjainak műve. Ahogy egy hozzám eljuttatott, magyar antifák között zajló üzenetváltásból is kiderül: “Kocsis Mátét addig kell bullyingolni (értsd: megfélemlíteni), amíg el nem tűnik a politikából”. Szóval eddig és ne tovább, antifák! Nem félünk, és nem toleráljuk az erőszakot, amit behoztatok a magyar közéletbe. A mai állam nem tűri a vérontást (a Gyurcsány-féle állam maga szervezte), én pedig nem tűröm a sunyiságotokat, fenyegetéseiteket! Le fogunk számolni a mai kommunisták legsötétebb időket idéző szokásaival! – zárul Kocsis Máté bejegyzése. 

A baloldal nyakig ül a korrupciós mocsárban

A fentebb említett ügyek mellett nem felejthető el az sem, hogy milliárdos értéket meghaladó vagyont foglalt le a közelmúltban a nyomozó hatóság a Cseh Katalinék botrányában meggyanúsított személy érdekeltségeinél. A legfrissebb ÁSZ-jelentés szerint több mint 860 millió forint ment sms-ekre, adatbázis-építésre, online hirdetésekre a baloldalon; újabb adóhatósági vizsgálat indult a dollárbaloldal botránya kapcsán, és ott van még a hídpénzbotrány is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK