A gyermekvédelem csak a Fidesznek fontos Magyarországon, Gyurcsányék minden szigorítást megpróbálnak megakadályozni

Vágólapra másolva!
Ma a gyermekvédelemben csak a nemzeti oldalra lehet számítani. Felesleges lenne magunkat azzal hitegetni, hogy a baloldal támogatni fogja az Alaptörvény módosítást, ugyanis az ő politikájuk alapját az jelenti, hogy mindent el kell utasítani, amit a nemzeti oldal támogat, vagy ami a nemzeti oldalnak fontos – jelentette ki Rotyis Bálint az Origónak adott interjúban. A Nézőpont Intézet elemzője úgy látja, hogy sajnos a gyermekvédelem ügye a politikai elit szintjén valójában csak a nemzeti oldalnak fontos, a baloldal csupán a politikai haszonszerzés reményében próbál gyermekvédelmi szerepben tetszelegni.
Vágólapra másolva!

A kormánypártok 2010 után vasszigorral léptek fel a pedofil bűnözők ellen, ehhez képest a baloldal évtizedekig bújtatta őket, elég ha arra gondolunk, hogy 1990-től 2010-ig folyamatosan a bicskei gyermekotthon élén tartotta a volt liberális főpolgármester, Demszky Gábor irányította baloldali budapesti vezetés a bicskei pedofil igazgatót. Mi az oka, hogy a baloldal Novák Katalin lemondása után is csak hergeli az embereket, és álszent módon viselkedik?

A baloldali politikusok szemében a gyermekvédelem kérdése csak egy politikai eszköz, amit a saját politikai érdekeik alá szeretnének rendelni. 

A baloldal ebből kifolyólag azt a téves következtetést vonta le, hogy hozzájuk hasonlóan a gyermekvédelmet a jobboldalon sem gondolják komolyan. A megállapításuk viszont téves volt, Novák Katalin és Varga Judit felelősségvállalását követően a baloldali kampány kisiklott, és most kétségbeesetten próbálnak valamiféle politikai haszonra szert tenni. A baloldal helyzetét tovább nehezíti, hogy korábban nem támogatták a gyermekvédelmi szigorításokat az Országgyűlésben, így már csupán a szűken vett, legelhivatottabb szavazóik előtt tudnak kampányolni. Összességében nem sikerült a nemzeti oldalt megrendíteni, és szavazókat átcsábítani a baloldalra.

A kormány rendkívüli szigorításokat javasol, és az Alaptörvény 13. módosításának indokolásában kifejtik, hogy „aki kiskorú gyermek kárára szándékos bűncselekményt követ el, az semmilyen indokkal nem mentesülhet a tettei következményei alól”. Miért fontos ez a lépés, és várható-e, hogy a baloldal csak azért, hogy dacoljon, nem fogja megszavazni a módosítást?

Az elmúlt hetek eseményei tanulságosak voltak, hisz egy hiba rávilágított arra, hogy további szigorítást igényel a magyar gyermekvédelmi rendszer. Ennek a változásnak nemcsak az intézményekben, vagy a törvényekben kell megtestesülni, hanem az Alaptörvényben is, ezzel a gyermekvédelem ügye a jog legmagasabb szintjén is védelem alá kerül. 

Felesleges lenne magunkat azzal hitegetni, hogy a baloldal támogatni fogja a módosítást, ugyanis az ő politikájuk alapját az jelenti, hogy mindent el kell utasítani, amit a nemzeti oldal támogat, vagy ami a nemzeti oldalnak fontos. 

Sajnos a gyermekvédelem ügye a politikai elit szintjén valójában csak a nemzeti oldalnak fontos, a baloldal csupán a politikai haszonszerzés reményében próbál gyermekvédelmi szerepben tetszelegni.

A baloldal korábban nemcsak, hogy nem szavazta meg a gyermekvédelmi és pedofilellenes törvényt, most álszent módon hibáztatja a kormányt. Mit várnak ettől a viselkedéstől?

A baloldal sikertelenségének egyik oka, hogy nem rendelkezik olyan morális alapokkal, melyek mellett hitelesen ki tud tartani, vagy képes lenne akár éveken, évtizedeken át képviselni. 

Ezen alapok nélkül ugyan ideig-óráig lehet a morális bajnok szerepében tetszelegni, de a szavazókat ezzel a színjátékkal nem lehet becsapni. 

Nem véletlen, hogy a baloldali pártok által szervezett Kossuth téri tüntetésen mindössze néhány százan lézengtek. 

Gyakorlatilag a baloldali pártok eljutottak abba az állapotba, hogy már a saját szavazóik sem kíváncsiak arra, amit csinálnak, vagy mondanak.

Pedofil, pedofília, illusztráció,
A baloldal védi a pedofil bűnözőket (illusztráció)
Fotó: Shutterstock/Roman Chazov

Most miért nem beszél a baloldal a bűnöző, pedofil volt LMP-s politikusról, vagy egyéb más baloldali berkekben megtörtént pedofil esetekről (a baloldali vezetés úgy nevezte ki a pedofil bicskei igazgatót, hogy tudták: homoszexuális)?

A baloldal abban bízik, hogy a közelmúlt baloldali botrányai feledésbe merülnek, de az internet korában erre már nem érdemes apellálni. Sem a baloldali pedofil politikusok ügye, sem a Jámbor András-féle Szikra Mozgalom-ügye nem merül feledésbe, de arra is emlékezhetünk, hogy például Pulai András egy televíziós adásban a pedofíliát a betegségek kategóriájába sorolta. Kijelenthetjük, hogy 

a pedofília elítélése közel sem egyértelmű a baloldalon, sőt a legszélsőségesebb esetekben már-már a megbocsátható kategóriába esik. Ezért sem tud most a baloldal hitelesen a gyermekvédelem mellé állni, hisz eddig, pont a gyermekvédelmi intézkedések szigorítása ellen kampányolt.

Miért próbálja a pedofil bűnözőket védő baloldal úgy tálalni a fennálló helyzetet, mintha a kormánypártok bújtatnának pedofilokat, holott ezt a baloldal tette, és erre bizonyítékok is vannak? 

A 2022-es választási kampányban Márki-Zay Péter azzal próbálta hitegetni az embereket, hogy a Fidesz migránsokat telepít Magyarországra. Márki-Zay Péter állítása ugyanannyira abszurd volt, mint a baloldal mostani kampánya. Egy olyan politikai közegben, ahol megtűrték, és talán most is megtűrik a pedofilokat, ott nagyon nehéz hitelesen pedofil-ellenes kampányt folytatni, hisz először a saját házuk táján kellene rendet rakni, viszont azt tudjuk, hogy erre nem kerül sor, mert a baloldalon még a bűnöknek sincs következménye. 

Nem kell azon csodálkozni, hogy az elmúlt hetek eseményei nem rendezték át a választói pártpreferenciát, hisz a magyarok tudják, hogy az elkövetett hiba ellenére ma a gyermekvédelemben csak a nemzeti oldalra lehet számítani.

Gyurcsányferenc, varjulaszlo vadaiagnes
Varju László, Gyurcsány Ferenc és Vadai Ágnes a parlamentben.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Miért titkolta fél évig a gyermektáborban történt szexuális zaklatást az újpesti baloldali városvezetés?

Figyelembe véve, hogy néhány hónapon belül önkormányzati választások lesznek Magyarországon, az újpesti baloldali városvezetés úgy mérlegelhetett, hogy a botrány nyilvánosságra hozása ronthatja a választási esélyüket, így az elhallgatás stratégiáját választhatták, sikertelenül. Az sem elképzelhetetlen az eddig kiszivárgott információk alapján, hogy 

egy belső leszámolás keretén belül szivárogtak ki pont most ezek az információk, melyek célja az volt, hogy a helyi szocialista Belán Beatrix távozását elérjék, ami sikerült is. 

Akár a teljes hallgatás, akár a leszámolás volt az egész ügy mögött, erős a gyanú, hogy 

a baloldal politikai eszközként használt egy szexuális zaklatási esetet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK