Mutatjuk a bizonyítékokat: Magyar Péter külföldi finanszírozóinak a bábja

magyarpéter, Magyar Péter
Magyar Péter mindent és mindenkit zsarolt
Vágólapra másolva!
Egyre több közvetlen vagy közvetett információ utal arra, hogy Magyar Péter közéleti szerepvállalása mögött külföldi, elsősorban amerikai érdekcsoportok állhatnak. Az előző választásokon rendre csődöt mondott baloldali pártok és politikusok után az agresszív exférjet szemelhették ki a globalista körök arra, hogy az elégedetlen ellenzéki szimpatizánsokat összefogva háborúpárti irányba tolja Magyarországot. Mindezek mellett a napokban egy titkosszolgálati emberektől hemzsegő pártot is Magyar alá tettek.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben egyértelműen kiderült, hogy Magyar Pétert a globalista erők támogathatják azzal a céllal, hogy a békepárti Orbán-kormány pozícióját meggyengítsék, nyomást gyakoroljanak rá, a nyugati háborús tervek elfogadtatásáért. Most bemutatjuk a legfőbb bizonyítékokat. 

Elszólás és megvágott Blikk-videó

A fentiekre vonatkozó egyik közvetlen bizonyítékra hétfőn derült fény, ugyanis Magyar Péter barátnője a Blikknek adott interjúban elszólta magát, majd a megjelenés után az újdonsült politikus kérésére kivágtak a szombati tüntetésen készült videóból egy önleleplező mondatot. Vogel Evelin, Magyar barátnője ebben úgy fogalmazott: „Segített egyébként egy szuper grafikus csapat, akik félig magyarok egyébként és félig külföldiek.” Nyilván nem véletlenül vágatta ki Magyar az ominózus mondatot, egyelőre minden áron titkolni akarják, hogy külföldről is támogatják őket.

Egyelőre nem tudni, pontosan milyen külföldiek segítették Magyarékat a szervezésben, az azonban biztos, hogy Láng Balázs, az MSZP régi kommunikációs guruja ott volt a backstage-ben. Azt pedig nem vágták ki a Blikk imázsvideójából, ahogyan Magyarral ölelgetik egymást.

magyarpéter, Magyar Péter, tüntetés, vogelevelin
Vogel Evelin, Magyar barátnője elszólta magát
Fotó: Facebook / Magyar Péter

Aki „a fél világot hazahozta” Magyarnak

Lángról azt érdemes tudni, hogy régóta segíti a dollárbaloldalt: 2006–2008 között, hazánk súlyos eladósodása idején az Államadósság Kezelő Központ kommunikációs és PR-igazgatója, 2007-ben a Gyurcsány-kormány – soha meg nem épült – kormányzati negyedért felelős kommunikációs igazgatója volt. 2017–2018 között másfél éven keresztül a Hír TV szerkesztője (amely ekkor még Simicska érdekeltségébe tartozott). Itt együtt dolgozott Magyar testvérével, Magyar Mártonnal.

A kampány után kiköltözött Londonba és közel négy évig szabadúszó újságíróként és kommunikációs szakemberként dolgozott, de továbbra is részt vett kampányokban. Létrehozta az „Angliai Magyarok a 2022-es kormányváltásért” nevű Facebook-csoportot, és egy saját weboldaluk is volt diasporaaid.co.uk néven. Tehát a dollárbaloldal érdekében mozgósított külföldön.

Ilyen előzmények után kötött ki Magyar Péter mellett a Kossuth téren, ahogy fogalmazott: „Hazajöttem, és hoztam magammal a fél világot…”. Kérdés, hogy kikre gondolt pontosan, és hogy Lángnak van-e köze a Vogel Evelin által kikotyogott külföldiekhez.

Az új Márki-Zay Péter

A szombati tüntetésen egyébként ugyanazok a technikai eszközök voltak láthatók, amelyeket a Soros György által pénzelt dollárbaloldal 2022-es tüntetésein használtak. Megközelítőleg 121 millió forintba kerülhetett Magyar Péter múlt hétvégi tüntetése a szervezőknek, de hogy ők pontosan kik, azt egyelőre nem lehet tudni

Az teljesen valószerűtlen, hogy Magyar a saját zsebéből fizette volna ki a rendezvényt, ráadásul március 15-én már volt egy hasonló tömegdemonstrációjuk, szintén közel százmilliós becsült költségösszeggel. Magyar a Tények beszámolója szerint akkor azt mondta, részben a saját pénzéből, részben önkéntes felajánlásokból valósult meg a rendezvény, s hozzátette azt is: „kisemberek adták össze” a summát. Ezek után nehéz elképzelni, hogy ismét önkéntes felajánlásokból állt volna össze 120 millió forint a múlt szombati tüntetésre. 

A baloldalon a mikroadományokról szóló mesével már felsültek, hiszen a 2022-es választások után kiderült, hogy a választási kampányra érkezett bő hárommilliárd forintnak megfelelő dollár döntő része Soros Györgytől származott.

Az is figyelemre méltó, hogy ugyanazok az üzenetek, szlogenek és jól láthatóan ugyanazok a szereplők jelennek meg Magyar Péter körül, akik és amelyek korábban a baloldal 2022-es  miniszterelnök-jelöltje mellett is felbukkantak, illetve azóta több balliberális projektben részt vettek.  Közéjük tartoznak olyan celeb színészek, mint Nagy Ervin, valamint a „noÁr” elnevezésű mozgalom vezetője, Molnár Áron vagy éppen a diáktüntetések hangadója, Pankotai Lili. De az ügyvédjét is a baloldalról választotta ki Magyar Péter, méghozzá a korábbi MSZP–SZDSZ-kormány igazságügyi miniszterét, Bárándy Pétert.

Kérdés tehát továbbra is, hogy kik és milyen céllal finanszírozták Magyar Péter két nagyszabású demonstrációját.

 

Országgyűlés, plenáris ülés, Országház, felszólalás, 2024.02.26., David Pressman
David Pressman is kereste már Magyart
Fotó: Ladoczki Balazs / Origo

Amerikai kapcsolatok  

Közelebb kerülhetünk a válaszhoz, ha felidézzük Varga Judit volt férjének egyik interjúját, amit a balliberális értelmiség emblematikus helyszínén, a Spinoza Színházban adott. Itt ugyanis Rangos Katalin, korábbi televíziós és rádiós műsorvezető-szerkesztő kérdésére Magyar elismerte, hogy közvetve megkereste őt David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete is. 

Rangos kérdésére, hogy találkozott-e David Pressmannal Varga Judit volt férje néhány másodperc gondolkodási idő után azt válaszolta: David Pressmannal személyesen nem, majd rögtön hozzáfűzte, hogy nagyon sokan keresték közvetítőkön keresztül

Az amerikai kapcsolatait egyébként Magyar az interjúban igyekezett ironikus megjegyzésekkel bagatellizálni, például amikor arról beszélt, hogy elsőként Gulyás Márton Partizán című műsorában adott interjút, úgy fogalmazott: „sikerült kiválasztanom a CIA budapesti főhadiszállását, mint utólag megtudtam”. Nem sokkal azután viszont, hogy az amerikai nagykövet közvetett megkeresésére utalt, arról beszélt, hogy „a látszatát is el kell kerülni annak, hogy úgy tűnjön, valaki külföldi segítséggel akarja leváltani a kormányt”. Utána viszont azt mondta, hogy a XVII. század óta „nem volt olyan rezsimváltás Magyarországon, amelyet nem külföldi segítséggel követtek el”. Ezeknek az elszólásoknak már nem volt ironikus töltetük. 

Az ukránok rajonganak a békepárti Orbán kihívójáért

Arra, hogy Magyar Péter külföldi, vélhetően amerikai támogatása és a magyar kormányra helyezett egyre erőteljesebb háborús nyomásgyakorlás között szoros összefüggés van, talán a legközvetlenebb bizonyítékot az ukrán propaganda médiafelületei nyújtják, amelyeket jobbára az Egyesült Államok finanszíroz. A Bennfentes nevű portálon jelent meg a napokban, hogy a Radio Svoboda, vagyis az USA Kongresszusa által pénzelt Szabad Európa rádió ukrán propagandaoldala valóságos dicshimnuszt zengett Magyar Péterről a szombati tüntetés kapcsán, hősként ünnepelték, aki szembeszáll végre Orbán Viktorral. De az Ukrajinszka Pravda is hasonló szellemben tudósított a demonstrációról. Magyar Péterben a következetesen békepárti Orbán Viktor kihívóját látják. Az ukrán propaganda megállapítása szerint Ukrajnának kedvező Magyar feltűnése, mert belpolitikai gondot okoz Orbánnak, akinek így kevesebb ereje és ideje marad „geopolitikára”, vagyis a tűzszünet és a béketárgyalás követelésére.

Mindezek fényében több mint árulkodó jel, hogy Magyar Péter a rendkívül intenzív kommunikációs kampányában kínosan kerüli az orosz–ukrán háború témakörét. 

A tucatnyi interjúban, a demonstrációin tartott beszédeiben és a Facebook-posztjaiban semmit nem árult el arról, hogy mit gondol a háborút érintő szerinte üdvös magyar álláspontról, támogatná-e a fegyverszállítást vagy bármilyen magyar katonai beavatkozást Ukrajnában. 

Titkosszolgálati kamupártot tettek Magyar alá

A fent bemutatott tények mellett érdemes arra is kitárni, hogy milyen pártot is sikerült megvásárolnia Magyarnak. Az agresszív exférj  a Tisztelet és Szabadság (Tisza) Párt színeiben indul majd. Tény, hogy nincs jó híre Egerben és környékén annak a Deák Boldizsárnak, akinek kamupártjára rácsatlakozva indul Magyar. Rögtön kiderült azonban, hogy valódi kamupártba sikerült bevásárolnia magát Magyarnak. A Tisza Pártot gründoló két férfi – Deák Boldizsár és Szabó Attila – kezdeti ígérgetése ellenére ugyanis alakulatuk még csak jelölteket sem volt képes kiállítani a 2022-es országgyűlési választásokon.

A kamupárt egyik alapítója az a Deák Boldizsár, aki mindenféle gyanúsan kétes ügyletekbe belefogó üzletember hírében áll Egerben és környékén. A férfi sokáig a kaszinóbizniszben utazott, és a legkiszolgáltatottabbakat kifosztó automata játékgépek 2012-es betiltása után orrolt meg a kormánypárokra. 

A Kisalföld című regionális lap már 1993 januárjában arról cikkezett, hogy Deák Boldizsár kaszinót nyitott Győrben. Az erősen reklámszagú írásban Magyar Péter újdonsült párttársa úgy fogalmazott:  „A megyében egyedül nálunk van American Poker (öt ilyen gép van a játékteremben), és aki ebbe belekóstol, az biztos visszajáró vendégünk lesz.”  Ezután Deák hosszan ecsetelte, hogy náluk nincs záróra, az ajtajuk éjjel-nappal nyitva áll, és a betérők kedvükre válogathatnak a gyümölcsös automaták és a „félkarú rablók” között.  „Nem bántam meg a beleölt milliókat”  – mondta már szűk egy évvel később ugyanannak a lapnak Deák, amikor egy cikkben Magyarország „egyetlen automata rulettjével” dicsekedett. 

De talán a kétes kaszinóbizniszeknél is kínosabb lehet Magyar Péter számára az újdonsült pártja alelnökének rendszerváltás előtti, pártállami múltja. Egerben és környékén ugyanis közszájon forog, hogy Deák Boldizsár a Kádár-rezsimben az állambiztonsági szervek beépített ügynöke volt, és jelentéseket is készített Sólyom fedőnéven. 1973 előtt egy bolti lopás után szervezte be Deákot a Belügyminisztérium, és jelentéseket készített többek között Hermann István egri vállalkozóról, aki 2010 és 2014 között fideszes országgyűlési képviselő volt.