Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Gyurcsányt szidta a hvg-interjúban Magyar Péter, majd a cikk megjelenése után kihúzatta, a hvg meg ki is húzta - fotókkal

Magyar Péter - Gyurcsány Ferenc, Magyar Péter, MagyarPéter, Gyurcsány Ferenc, GyurcsányFerenc, montázs
Fotó: MTI/Lakatos Péter, Hegedüs Róbert
Vágólapra másolva!
A Media1 nevű blog írta meg, hogy a hvg hetilapban, majd a hvg internetes oldalán is megjelent, Magyar Péterrel készült interjú szövegét a baloldali figura kérésére megváltoztatták, a 2006-os budapesti zavargásokkal kapcsolatban. Az agresszív Magyar először Gyurcsányt szidta, majd pedig kihúzatta az interjúból azt a részt. Természetesen a hvg engedelmeskedett és kihúzta Magyar parancsára a szidalmazást.
Vágólapra másolva!

A Media1 nevű blog arról ír, hogy sikerült fotókkal is dokumentálni, hogy a hvg hetilap május 23-án, csütörtökön nyomtatásban megjelent, majd utána online, a hvg360-on is megjelent interjúban Magyar Péter arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc fociultrákat vetett be 2006-ban:

De ha ők nem vetik be a fociultrákat, mint Gyurcsány tette 2006-ban, ha ők nem támadnak ránk, akkor béke marad az utcán.”

Magyar Péter - Gyurcsány Ferenc, Magyar Péter, MagyarPéter, Gyurcsány Ferenc, GyurcsányFerenc, montázs
Magyar Péter és Gyurcsány Ferenc Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd, Hegedüs Róbert

A nyomtatásban és online megjelent interjú tartalma később viszont online, váratlanul jelentősen megváltozott, ugyanis eltűnt a mondatból az egykori miniszterelnök neve - írja a blog.

Megmutatták először az online és nyomtatásban elérhető változatról egy-egy fotó, majd alatta, hogy mi lett a szöveggel azután.

A HVG Hetilap interjúja Magyar Péterrel 2024.05.23-án a HVG360-on, itt még az eredeti szöveggel

A HVG Hetilap interjúja Magyar Péterrel, itt még az eredeti szöveggel

 

A HVG interjújának egy részlete Magyar Péterrel 2024.05.23-án. A képen pirossal aláhúzva a gyurcsányozós mondat

A HVG interjú A képen pirossal aláhúzva a gyurcsányozós mondat

 

Ahogy írja a blog, alább látható, hogy  utólag hogyan változott meg a szöveg később. Gyurcsány neve eltűnt a mondatból és lecserélték a mondatot a következőre:

De ha ők nem vetik be a fociultrákat, ha ők nem támadnak ránk, akkor béke marad az utcán.”

 

A HVG360-on frissült interjúrészlet Magyar Péterrel

A HVG360-on frissült interjúrészlet Magyar Péterrel

A hvg szerint Magyar Péterék elfogadták az eredeti változatot, később mégis ők íratták át velük

A blognak a hvg így magyarázta a változtatást:

A HVG hetilap és eredetileg a HVG360 a Magyar Péterrel készített interjúnak azt a változatát közölte, amelyet a politikus, illetve a stábja ellenőrzött és megfelelőnek talált. Az online megjelenés után azonban Magyar Péterék mégis úgy ítélték meg, hogy az egyik megjelent kijelentés félreérthető lehet, ezért ennek megváltoztatását kérték. Magyarázatuknak a szerkesztőség helyt adott. A változtatás tényét a szerkesztőség a cikk alján jelzi.” 

Azt persze nem magyarázták meg, hogy miért állnak azonnal vigyázzba, ha a baloldali figura egyet vakkant.

Korábban a hvg közölt - gyáva részleteket - arról, hogy Magyar Péter hogyan kínozta Varga Juditot. A rendőrségi jelentés legkeményebb részeit kihagyták, az újságírót pedig elzavarták. Erről a linkre kattintva olvashat cikkünkben részletesen.

Magyar Péter nemrégen a Blikkben is átvágatott egy videót, mert a barátnője elszólta magát és bevallotta, hogy külföldről kapnak támogatást. Erről itt olvashatnak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről