A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
19:00KézilabdaMagyarország-Franciaország

Lezuhant egy repülő Sóskútnál

Vágólapra másolva!
A vitorlázógépben egyedül a pilóta ült. Hogy mi történt pontosan, azt egyelőre nem tudni.
Vágólapra másolva!

Lezuhant egy vitorlázórepülő a Pest vármegyei Sóskútnál szerdán délelőtt

- számolt be róla a tenyek.hu. A baleset lakott területen kívül történt, a szemtanúk egyből hívták a mentőket és próbáltak segíteni. 

A gépben egyedül a pilóta ült, a férfinek állítólag vérzett a feje és véraláfutásos lett a keze.

A helyszínre siettek a mentők, tűzoltók és a rendőrök is; a férfit kórházba szállították. 

A baleset okát még vizsgálják.

Rendkívül súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett egy 17 éves lány, aki szintén egy vitorlázó repülőgépben ülve zuhant le nemrég. Pár hónapja Martonvásár közelében történt tragédia: egy sportrepülőgép eltűnt a radarképről. A gép roncsait a rendőrök egy mezőgazdasági területen találták meg, miután kiderült, hogy a földbe csapódott. A gépen tartózkodó mindkét férfi meghalt. A baleset ügyében lefolytatott vizsgálatok megállapították, hogy a pilóta a felszállást követően nem sokkal rosszul lett, ez vezetett a repülőgép tragédiájához. Az áldozatok apa és fia voltak.

Tavaly, 2023 szeptemberében 10-én a Székesfehérvár közelében lévő Börgöndön, az Albatrosz Repülőnapon is tragédia történt: lezuhant egy Trojan típusú sportrepülő. A gépet két ismert pilóta, Rózsavölgyi Vilmos és a fia vezették, amikor elvesztették az uralmat a repülő felett, ami a földbe csapódott és felrobbant. Egyikük sem élte túl a balesetet. A gép egy négytagú család autója mellett robbant fel, ami a lángoló alkatrészek miatt kiégett. A tűzben a család három tagja súlyosan megégett, legsúlyosabban a 9 éves kislány, akit többször is meg kellett műteni. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!