Eltemették Bagdy Emőke brutálisan megölt fiát

Bagdy Emőke, Császár Zsolt, temetés
Császár Zsolt idén augusztusban hazalátogatott az édesanyja, Bagdy Emőke 82. születésnapjára, akkor készült ez a fotó.
Vágólapra másolva!
A Blikk értesülése szerint szűk családi körben, egy plüssfigurával helyezték örök nyugalomra Bagdy Emőke fiát, akit október végén meggyilkoltak az Egyesült Államokban. Az elismert klinikai szakpszichológus gyermekét Magyarországon temették el.
Vágólapra másolva!

A Blikk szerint a január 2-án tartott temetésről Császár Zsolt ikertestvére, dr. Császár-Nagy Noémi adott hírt közösségi oldalán, aki hozzátette, hogy Zsolt hamvai mellé helyezték az „Egér a Marson" című mese címszereplőjének plüss figuráját. A gyermekkorukban szeretett rajzfilmet Magyarországon 1976-ban sugározták, amikor 6-7 évesek voltak.

Császár Zsolt idén augusztusban hazalátogatott az édesanyja, Bagdy Emőke 82. születésnapjára, akkor készült ez a fotó. Forrás: Blikk

– írta a közösségi oldalán dr. Császár-Nagy Noémi. A temetés után, szintén zárt körben egy búcsú istentiszteletet tartottak a pesterzsébeti református templomban, ahova a család közeli barátok és ismerősöket hívott meg.

Itt helyezték örök nyugalomra Császár Zsoltot. Forrás: Facebook

Még mindig nem tudni, miért ölték meg

A phoenixi rendőrök már hónapok óta próbálják kideríteni, mi miért történt, ám nincs egyszerű feladatuk. A csaknem két méter magas, erős testalkatú Yaalijah E. Jackson ugyanis azt állítja, szóváltást követően önvédelemből szúrta le a nála legalább 30 centivel alacsonyabb, teológus végzettségű, jámbor természetű magyar fiatalembert.

Ezt a plüsst helyezték Zsolt mellé. Forrás: Facebook

– mondta a szörnyű gyilkosság után néhány nappal dr. Császár-Nagy Noémi, aki közeli hozzátartozóként betekinthetett a nyomozati iratokba, így egyértelműen ki tudta jelenteni, nem áll meg a lábán a tettes verziója.

Bagdy Emőke fiát Yaaliyah Ezekiel Jackson gyilkolta meg. Forrás: COUNTY SHERIFF'S OFFICE

A hatóságok egyelőre csak hirtelen felindulásból elkövetett, azaz másodfokú emberöléssel vádolják Jacksont, amiért 10-22 évet kaphat.

Ha azonban bebizonyosodik, hogy előre eltervezett rablógyilkosság történt, már elsőfokú emberölésről beszélhetünk, amiért akár halálbüntetés is kiszabható Arizona államban.