Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A 17:30-kor kezdődő riportműsor, ami ezen a linken élőben, de egy órás, késleltetett formában is nézhető, egyébként izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amelyek a nagyközönséget érintik.
Vágólapra másolva!

GYERMEKELSŐSEGÉLY APP - Vannak olyan applikációk, amelyekért kifejezetten hálásak lehetünk a fejlett technológiának. Ilyen például a magyar nyelvű gyermek elsősegély alkalmazás, amit azért fejlesztettek ki szakorvosok, hogyha vészhelyzet van, akkor gyorsan és jól tudjanak a szülők/felvigyázók cselekedni. Az ingyenes alkalmazással „zsebben lehet a gyermekmentő".

MESTERSÉGES SZOBOSZLAI - Rakétaként száguld Azahriah és Szoboszlai dala az interneten. Pont, mint a Liverpool 8-asának gólja a Leicester ellen. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy bár a szöveget az alkotók írták, a rögzített felvételeket a mesterséges intelligencia formálta Azahriah és Szoboszlai hangszínére.

ÉHEZÉS - Éheznek a gázai állatkert lakói. Amelyik még él, annak is kevés ideje van hátra. A háború sújtotta kert tulajdonosa nyilatkozott a tragikus helyzetről. 79 éve annak, hogy a 2. világháború alatt a budapesti állatkertbe csapódtak gránátok, lövedékek, bombák, most felelevenítjük, hogy azt hogyan sínylette meg állatgyűjtemény.

NAPELEM - Már az első héten több mint 21 ezren jelentkeztek a kormány Napenergia Plusz Programjára. Az új pályázat a különlegessége, hogy már nemcsak a napelem rendszerre, hanem akkumulátorra is vonatkozik, amivel a nappal megtermelt energiát akár éjszaka is fel lehet használni.

VÖRÖS NARKÓ - Magyarország, a Kádár-rendszer katonai titkosszolgálata közreműködésével évi több tonna drogot csempészett az Egyesült Államokba a kolumbiai drogkartell és a Los Angeles-i magyar maffia segítségével.

TAROKK KÁRTYA - "Előre kell bocsátani, hogy erős próbája az elmetehetségeknek" - írta Jókai Mór a tarokkról. Kétségtelen, meglehetősen összetett. Azt mondják, ha a bridzs a kártyajátékok királynője, akkor a tarokk a királya. Nem véletlen űzték miniszterelnökök is. A nemes játékról most pedig egy új kötet jelent meg.

HÁBORÚ - Megadná az ukrán állampolgárságot a külföldi önkénteseknek, valamint az ukrán gyökerű külföldieknek Volodimir Zelenszkij, méghozzá egy, a kettős állampolgárság előtt utat nyitó törvénymódosítással. Háborús híreink következnek.

ÉRSEKI PINCE - Közel 300 éves múltra tekint vissza az egri Érseki Pincerendszer története. A hatalmas földbe vájt pince egykoron sok millió liter bort rejtett, melyet a leghíresebb borvidékekről szállítottak ide. A szerencsések pedig még a 20 méteres mélységben is találkozhatnak az élet jeleivel.