Itt vannak a legújabb kormányzati döntések - élőben a Kormányinfóról

Események

GULYÁS Gergely
Budapest, 2020. június 18. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2020. február 13-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője számol be a kabinet legújabb lépéseiről a csütörtöki Kormányinfón. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül38 bejegyzés
11:43
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Ők számolnak be a legújabb kormányzati lépésekről

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője számol be a kabinet legújabb lépéseiről.

12:13
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Kormánydöntés: az önkormányzatok kezébe adja az Airbnb-szabályozás jogát

A kormány úgy döntött, az önkormányzatok kezébe adja az Airbnb-szabályozás jogát. Az önkormányzatok tilthatják is és szabályozhatják is, hogy a területükön lehet-e Airbnb-lakást kiadni. Erről törvényi szabályozás születik, ami rövidesen az Országgyűlés elé kerül.

12:19
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

A koronavírus kezelésében alkalmazható hatóanyagot azonosítottak pécsi és osztrák kutatók

Pécsi és osztrák kutatók együttműködésével olyan - jelenleg allergia elleni orrspray-ben megtalálható - hatóanyagot azonosítottak, amely a későbbiekben a koronavírus-fertőzés kezelésében lehetséges gyógyszerként alkalmazható - közölte Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szentágothai János Kutatóközpont virológiai kutatócsoportjának vezetője.

12:35
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik a Kormányinfó

Hamarosan kezdődik a Kormányinfó.  

12:38
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik a Kormányinfó. 

12:43
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: A környező országokban aggasztó adatok láttak napvilágot

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a tájékoztató elején arról beszélt, hogy a kormány szerdai ülésén nagyrészt a koronavírus elleni fellépésről volt szó. Magyarországon a fertőzés visszaszorult, de amíg nincs vakcina, addig a vírus velünk fog élni. Gulyás kijelentette, hogy a környező országokban aggasztó adatok láttak napvilágot. 

12:45
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Nem zárható ki, hogy az eddiginél szigorúbb lépések kellenek majd

A Miniszterelnökség vezetője rámutatott arra, hogy több környező országban nagyon jelentősen megnőtt az aktív fertőzöttek száma. A térségben megfordultak a trendek. Az újonnan talált magyar eseteknél mindenhol külföldről hozták be a fertőzést, így nem zárható ki, hogy az eddiginél szigorúbb lépések kellenek majd. 

12:47
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely: Az eladósodás nem jó válságkezelés

Gulyás kijelentette, hogy itthon biztonságosabb, és aki külföldre megy, az a lehető legnagyobb óvatossággal járjon el. Jövő héten uniós csúcs lesz - tette hozzá. Ennek a tétje óriási, hiszen az unió 250 milliárd eurós hitelt venne fel. Kifejezetten cinikus a next generation kifejezés, hiszen nekik csak a visszafizetés jutna - mondta Gulyás. Az eladósodás nem jó válságkezelés - mondta Gulyás. 

12:50
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Rendkívüli országgyűlési ülés lesz a jövő héten

A Miniszterelnökség vezetője szerint csak speciális feltételekkel hajlandó elfogadni Magyarország az uniós hitelfelvételt. Éppen ezért az Országgyűléstől világos mandátumot akar a kormány, és az Országgyűlés világos mandátumot adhat - mondta Gulyás. A kormánypárti képviselők kezdeményezik az Országgyűlés rendkívüli ülésének az összehívását - tette hozzá. 

12:51
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely gyomorforgatónak nevezte a Kaleta-ügyet

Gulyás Gergely szólt arról is, hogy közös utakat kell találni az unióban, hogy segítsenek a tagállamoknak. A kiskorúak büntetőjogi védelme területén is lépéseket tervez a kormány. Gulyás gyomorforgatónak nevezte a Kaleta-ügyet. 

12:54
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

A kerületek dönthetnek az Airbnb-ről

Az Airbnb-ügyekkel is foglalkozott a kormány, és a kerületeknek kell döntenie ebben az ügyben, a szabályozás az ő kezükben van. 

12:55
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

232 ezer nemzeti konzultációs ív érkezett eddig vissza

232 ezer nemzeti konzultációs ív érkezett eddig vissza - mondta Gulyás. Érthetetlennek nevezte, hogy egyesek megfosztják az emberektől a véleménynyilvánítás lehetőségét - tette hozzá. 

12:58
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Első hallásra meglepően enyhe az ítélet Kaleta Gábor ügyében

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a baloldal korábban helytelennek tartotta, hogy ítéleteket kommentál a kabinet, de az általuk megfogalmazott korábbi támadások így értelmetlenné váltak. Első hallásra meglepően enyhe az ítélet - tette hozzá. A kormány a bírósági ítélkezés területén csak a Btk. szigorításával tud lépni, és erre a kabinet készen áll - mondta Gulyás. 

13:00
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

"Minden határon túlment a Párbeszéd nevezetű gyűlöletközpont"

A Párbeszéd nevezetű gyűlöletközpont minden határon túlment azzal a képpel, amikor kormányzati szereplőket nevezett cinkosnak ebben az ügyben - mondta kérdésre Gulyás. Karácsony Gergely jól tenné, ha szólna a pártjának, hogy ezt fejezzék be - tette hozzá.  

13:03
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Bárki vétót emelhet az uniós tervekkel szemben

Bármelyik kormányfő vétót emelhet az uniós költségvetési tervekkel szemben - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Szeretnénk, ha lenne megállapodás, de ha a szegényebb országok támogatják a gazdagabbakat, akkor azon változtatni kell - tette hozzá. A hitelfelvétel esetén a lehető legszabadabb feltételeket kell szabni. 

13:04
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Semmilyen határidőt nem adott a kormány a Lánchíd ügyében a fővárosnak

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy senki nem lehet kivétel, ha a jogállamiságot megsérti, de nem lehet politikai köntösbe bújtatni a jogállamisági kérdéseket. Semmilyen határidőt nem adott a kormány a Lánchíd ügyében a fővárosnak. 

13:07
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Az MTA kapcsán korrekt együttműködésre törekszik a kormány

A magyar államnak kell visszafizetnie azokat a büntetéseket, amiket a Demszky-korszak metróépítése miatt kiszabtak az országra, de egyelőre nincsen végső döntés a pontos összegre vonatkozóan - mondta Gulyás. Az MTA kapcsán korrekt együttműködésre törekszik a kormány, a kutatóhálózatok ügye nyugvópontra jutott.  

13:09
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely: Érthetetlen a január óta tartó szerencsétlenkedés

Minél előbb fel kell újítani a Lánchidat, de a főváros helyett a kormány nem tudja ezt megtenni. Érthetetlen a január óta tartó szerencsétlenkedés - mondta kérdésre Gulyás. 

13:13
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

„Teljesen elfogadhatatlan Hitler munkásságának a dicsérete”

A Fővárosi Közfejlesztési Tanács esetében júniusban elmaradt a tanácskozás, így nincs most kommunikáció a fejlesztésekről. Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a demokráciában a véleménynyilvánítás korlátozása nem fogadható el, így a nemzeti konzultációs kérdőívek ellopása sem fér bele. Teljesen elfogadhatatlan Hitler munkásságának a dicsérete, és még ez akkor is így van, ha valaki műveletlenségből teszi - mondta kérdésre Gulyás

13:16
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Minden lehetséges intézkedést vizsgál az Operatív Törzs

Nyolc évig a balliberálisok szolgálatában állt Kaleta Gábor, így a felelősség mindenkit érint, hogy nem derült fény korábban a beteges cselekményére - mondta kérdésre Gulyás. Minden lehetséges intézkedést vizsgál az Operatív Törzs - mondta a miniszter. Mindig külföldről hozták be a vírust az országba az elmúlt időszakban. 

13:18
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Az infláció mértékével fog emelkedni az útdíj összege

A tervek szerinti a trieszti magyar kikötő fejlesztése - mondta kérdésre Gulyás. Az infláció mértékével fog emelkedni az útdíj összege. 

13:20
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Megfelelő a tartalékok mérete a 2021-es költségvetésben

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy megfelelő a tartalékok mérete a 2021-es költségvetésben. 

13:23
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Zajlik a ferihegyi gyorsforgalmi út kiszélesítésének tervezése

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy előny lenne, ha lenne nemzeti légitársaság, de a katonai gépeken kívül a WizzAir tud kapacitást nyújtani. Zajlik a ferihegyi gyorsforgalmi út kiszélesítésének  tervezése, és a gyorsvasút megépítése is napirenden van.   

13:27
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Egyelőre nincs döntés az újabb lépésekről koronavírusügyben

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy ha ma valaki a környező országokból hazatér, akkor nem kell karanténba mennie. Teszteket kell csinálni, ha az indokolt, de egyelőre semmilyen döntés nem született - tette hozzá. 

13:31
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Ebben az ügyben szabad keze volt a bírónak

Gulyás Gergely szerint a bíró keze nem volt megkötve a Kaleta-ügyben, így az egyéves szabadságvesztés tekintetében szabad keze volt.  

13:33
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Hajógyári-sziget: Semmilyen kormányzati döntés nem született

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a Hajógyári-szigettel kapcsolatos tervekről még nem döntött a kormány. A konkrét tervekről sem tárgyalt a kormány.  

13:38
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Sokan bírálták a WHO-t, mert későn reagáltak a járványra

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy a WHO legújabb véleménye nem ellenkezik azzal, hogy korábban is arról beszéltek, hogy a levegőben terjed a vírus. Sokan bírálták a WHO-t, mert későn reagáltak a járványra - tette hozzá. 

13:41
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Minden fellelhető lélegeztetőgépet fel kellett vásárolni

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy márciusban arra kellett felkészülni, hogy mindenki kapjon egészségügyi ellátást, akinek szüksége van rá. Minden fellelhető lélegeztetőgépet fel kellett vásárolni - tette hozzá. Most több lélegeztetőgép van, mint amennyi a legrosszabb esetben kellene - mondta Gulyás. 

13:44
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

A magyar társadalom is jobb állapotban van, mint Nyugat-Európában

A magyar rendőrség és a magyar társadalom is jobb állapotban van, mint Nyugat-Európában - mondta kérdésre Gulyás. A szélsőséges politikai véleményeket sem szabad büntetőjogilag szankcionálni, így a momentumos Donáth Annáét sem. Utóbbi jobban tenné, ha a saját soraiban keresné a rasszistákat - tette hozzá. 

13:48
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely: A német politika továbbra is baráti Magyarország iránt

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a főváros vagy nem akarja a Lánchíd felújítását, vagy pedig képtelen egy közbeszerzés kiírására. A Miniszterelnökség vezetője az EPP-tagság kapcsán kijelentette, hogy a Fidesz a toleráns alakulatok közé tartozik, míg a skandináv és a Benelux liberális törpepártok mindig is kísérletet tesznek a Fidesz kizárására. A német politika továbbra is baráti Magyarország iránt. Mivel a német média 85 százaléka zöld, kommunista és baloldali, így nagyon nehéz helyzetben van a CDU. 

13:53
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

„Nem kellően szigorú az ítélet a Kaleta-ügyben"

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy nem kellően szigorú az ítélet a Kaleta-ügyben, és erről szól a vita. 

13:55
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Május végén ismét 4,4 millió fölött volt a foglalkoztatottak száma

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy folyamatosan figyelik a foglalkoztatottsági adatokat. Május végén ismét 4,4 millió fölött volt a foglalkoztatottak száma. 

13:58
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Ekkor lehetnek újabb lépések a munkahelyek területén

Gulyás arról is beszélt, hogy az újabb adatok fényében lehetnek döntések az esetleges újabb lépésekről. Bízik benne, hogy a mostani hónapokban visszaépülnek a korábban elvesztett állások. 

14:01
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Nincs mód alapjog-korlátozásra a mostani helyzetben

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy nincs mód alapjog-korlátozásra a mostani helyzetben. 

14:06
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Zajlik a János-kórház felújítása

A Miniszterelnökség vezetője kérdésre azt mondta, hogy hamarosan lesz eredménye a János-kórházra kiírt felújítási közbeszerzésnek. 

14:11
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Ezért fontos a kerületek döntése

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy az Airbnb szolgáltatások esetében a kerületek tudnak jól dönteni. 

14:13
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Jó szívvel támogatni tudok egy nyilvános listát a pedofilokról

Jó szívvel támogatni tudok egy nyilvános listát a pedofilokat illetően - mondta kérdésre Gulyás Gergely. 

14:14
július 09, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.