Jönnek a legújabb kormányzati döntések - Élőben a Kormányinfóról

Események

koronavírus korona vírus járvány fertőzés betegség Budapest nyitás feloldás
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz a szokásos heti kormányinfón, ahol mellette Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter ad tájékoztatást.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül55 bejegyzés
11:29
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Már nem online lesz a tájékoztató

Ez lesz idén az első alkalom, hogy az újságírók a helyszínen tehetik fel kérdéseiket.

12:09
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Kormányinfó

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ad tájékoztatást.

12:18
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Gazdasági bejelentések

Az oltásokról és a gazdasági bejelentésekről is bővebb tájékoztatás várható a csütörtöki Kormányinfón.

12:27
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: 2022 elején a gyermekesek visszakaphatják a befizetett szja-t

A gyereket nevelő családokat megviselte a mögöttünk hagyott időszak. Orbán Viktor miniszterelnök a Világgazdaság konferenciáján bejelentette, hogy ha sikerül elérni az 5,5 százalékos növekedést, akkor a gyermeket nevelő szülőknek visszaadják a 2021-ben befizetett adót. Az átlagjövedelem után befizetett szja-t a gyermeket nevelő szülőknek adják vissza. Mindez 550-580 milliárd forintot jelenthet.

12:34
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A védekezés új szakaszba lépett

Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfó elején azt mondta, hogy tegnap a gazdaság újraindításáról tett néhány bejelentést. A védekezés új szakaszba lépett. 

12:36
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A járvány harmadik hullámát legyűrtük

Orbán Viktor elmondta, hogy a tegnapi kormányülésen ismertették a járványügyi adatokat. A járvány harmadik hullámát legyűrtük, mert alacsony a tesztek között a pozitívak aránya. A kormányfő elmondta, hogy az oltásokat tekintve nagyon jól állunk. Az első oltást tekintve a második, a második oltást tekintve az első helyen állunk az Unióban. Magyarország az egyetlen olyan hely, ahol több vakcina áll rendelkezésre, mint ahányan oltásra jelentkeztek. 

12:37
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Még 17 millió adag vakcinát várnak

Orbán Viktor szólt arról is, hogy az egyéni felelősség kérdése az oltás ügye, akik nem oltatták be magukat, azok veszélyben vannak. Kérte őket, hogy oltassák be magukat - tette hozzá. A vakcinatartalékokat illetően elmondta, hogy nyugati vakcinából még 17 millió adag érkezik. Mindenkit képesek vagyunk akár negyedjére is beoltani  - tette hozzá. 

12:39
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

A kormány engedélyezte a 12-15 évesek oltását is

A kormány engedélyezte a 12-15 évesek oltását is - jelentette be a kormányfő. Van 137 ezer olyan honfitársunk, aki nem vette fel az oltást. Aki nem veszi fel az oltást, azt törölni fogják a védettségi igazolvánnyal rendelkezők köréből - tette hozzá. A jövő héttől áttérünk a készenléti oltási rendre - mondta a kormányfő. Köszönetet mondott mindenkinek, aki segített az oltásokban. 

12:41
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Jelentős előnyünk van

1-1,5 hónapos előnnyel sikerült nyitni - mondta Orbán Viktor. A dolgozó emberek száma 4,5 millió felett van, de 50 ezerrel kevesebb, mint 2019 hasonló időszakában. Lehetőség lesz arra, hogy kétszer annyi munkahely jöjjön létre, mint amennyi megszűnt - tette hozzá. 

12:43
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

A járvány és a népvándorlás kora

Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, hogy a gazdaság újraindítását tekintve a kormány azt állapította meg, hogy 15 év alatt három súlyos válság volt Magyarországon: A 2008-as válság, a migrációs válság és a mostani koronavírus-járvány. A kormány nem azt a gazdaságot képzeli el, mint a korábbi gazdaság volt, hanem le akarja vonni a tanulságokat - mondta a kormányfő. Egy olyan évtizedre készülünk, ami a járványok és a népvándorlások időszakát hozta. 

12:45
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Itt az új nemzeti konzultáció

Nemzeti konzultációt indít a kormány a következő időszakban - mondta Orbán Viktor. Egyetértési pontokat kell létrehozni. A gazdasági újraindításról, a gazdaság megerősítéséről és a stabil gazdaságról konzultáció indul. Fontos, hogy egyetértés legyen a minimálbér tekintetében - tette hozzá. Jelentős adókedvezményekre lesz szükség, hogy jelentősen nőjön a minimálbér. 

12:49
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Itt vannak a konzultáció újabb témái

Az adóvisszaadásról azt mondta a kormányfő, hogy az átlagbér adószintjéig visszaadják-e az szja-t a családosoknak - erről szól az újabb kérdés. A moratórium ügyéről is megtörténik a konzultáció. A klímaadóról is  lesz nemzeti konzultáció. Az uniós elvek hamarosan megjelennek, és azt tartalmazzák, hogy a klímacélok elérésében ki viselje a terheket - mondta a kormányfő. A gépjárművek és a lakások után is adót akarnak kivetni Brüsszelből, és így egy újabb rezsivita a kérdés. A konzultációban szerepelni fog kötelező kvóta is, mert a déli országokban egyre rosszabb a helyzet. 

12:50
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Tíznapos fizetett szabadságot kapnak a védekezésben részt vevők

Két évig fel kellene függeszteni a migrációt az EU-ban, amíg a járványt nem sikerül lezárni. A nemzeti konzultáció formája hasonló lesz a korábbiakhoz, lesz postai, és lesz internetes is - ismertette a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, tíznapos rendkívüli szabadságot kapnak azok, akik részt vettek a koronavírus-járvány elleni védekezésben. 

12:54
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Ez szükséges az intézkedések végrehajtásához

Gulyás Gergely ismertetése szerint hamarosan megjelenik a rendelet a tíznapos fizetett szabadságról. Orbán Viktor elmondta, hogy az újraindítás sikere vagy sikertelensége az év végén derül ki. Ha sikerül a gazdasági növekedés mértékét 5,5 százalék felé emelni, akkor megvan az a gazdasági teljesítmény, amelyek alapját adják azoknak az intézkedéseknek, ami szükséges az szja visszaadásához. Ha a gazdaság hozza az 5,5 százalékos bővülést, akkor a 3 évenként járó fegyverpénzt (féléves fizetés) is kifizethetik január 1-jén. 

12:58
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor a térdelésről: A szurkolókkal értek egyet

Minden egyes bejelentett intézkedésnek az adja meg az alapját, ha sikerül 5,5 százalékos bővülést elérni. A legkevésbé sem szimpatizálok a térdelősdivel, a sport másról szól, és nincs helye a pályán ennek. Az ilyen gesztusok kultúrafüggők - mondta kérdésre Orbán Viktor. Mi teljesen másként gondolkozunk ezekről a gesztusokról, mint a brit kultúrkörben. Azt várjuk a nemzeti csapatainktól, hogy harcoljanak, győzzenek és állva haljanak meg  - tette hozzá. Nem véletlenül terjed ez a gesztusrendszer ilyen gyorsan, mert van mögötte egy morális megfontolás, mert volt rabszolgatartó országok találták ki - tette hozzá. Az utóbbi dolog egy komoly morális teher, és minden népnek magának kell elhordoznia; mi nem voltunk rabszolgatartók, tehát felelősségünk sincsen. Én a szurkolókkal értek egyet - tette hozzá. 

13:00
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Semmilyen egészségügyi reform nem lesz

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, hogy ha vendég vagy egy országban, akkor ne provokáld a helyieket. A térdelés esetében a szurkolói reakciók nem elegánsak, de érthetőek - tette hozzá. Semmilyen kórházbezárási döntés nincsen, semmilyen egészségügyi reform nem lesz  - mondta egy másik kérdésre. A kormány semmi ilyesmiről nem tárgyalt. 

13:03
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A nemzeti oldalon az üzleti kérdéseket nem lehet összekeverni a politikával

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, hogy ha valakinek sok pénze van, akkor két szabályt kell követnie: minden szabályt be kell tartani és minden adót be kell fizetni. Az első 100 leggazdagabb között még mindig 80 baloldali van - tette hozzá. Ha az üzleti élet szereplőiről kérdeznek, akkor forduljanak az adott személyhez. Orbán Viktor szerint két hagyomány van Magyarországon: a nemzeti oldalon az üzleti kérdéseket nem lehet összekeverni a politikával. A baloldal hagyománya más Magyarországon, az üzlet és a politika nincs elválasztva egymástól - tette hozzá.

13:06
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Készletfelhalmozás volt

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, hogy eddig a kormány erőforrásait az kötötte le, hogy készleteket halmozzon fel. Nagy készleteket kell tartani mindenből még akkor is, ha évekig csak tartalékolni kell - tette hozzá. Minden erőnket a készletek lekötése határozza meg. 

13:10
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Mi a helyzet az uniós igazolvánnyal?

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, hogy szakmai vita is van a vakcinák keveréséről, de ebben a magyar orvosi társadalom nem alakította ki az álláspontját. Magyar védettségi igazolvány van, uniós védettségi igazolvány nincs - mondta egy másik kérdésre. 14 országgal van közös megállapodás, és oda lehet kölcsönösen utazni - tette hozzá. Uniós green-card leghamarabb július 1-től lesz, de ezeket is a tagállamok bocsátják ki.Mi azt a megoldást választottuk, hogy a magyar védettségi igazolvány elektronikus változata minden adata egyezni fog az unióssal. 

Idővel minden oltással lehet majd utazni - tette hozzá. 

13:13
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Egyetlen zárt kapus meccsre sem mentem ki

Egyelőre nem az oltások milyensége az utazások korlátja, hanem az egyes országok szabályozási gyakorlata - mondta Orbán Viktor egy másik kérdésre. Én egyetlen zárt kapus meccsre sem mentem ki, így csak oda megyek el, ami lehetségessé vált Magyarország polgárai számára. Ha pedig olyan helyre kell mennem, ahol teszt kell, ott tesztelek - mondta. 

13:13
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Mindenki csak azt az szja-t kapja vissza, amit befizetett

Mindenki csak azt az szja-t kapja vissza, amit befizetett - mondta kérdésre Orbán Viktor. 

13:16
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Azok az emberek is a nemzet részei, akik még írek szeretnének lenni

Az szja visszafizetésének a kulcsa az adóhivatalnál lesz, mivel nekik kell jól dolgozni, hogy ezt végre lehessen hajtani - mondta a kormányfő. Orbán Viktor kérdésre azt mondta, hogy Niedermüller Péterről a választók majd elmondják a véleményüket. Azok az emberek is a nemzet részei, akik még írek szeretnének lenni. 

13:18
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Nincsenek veszélyben a Kínával való kapcsolatok

A magyar-kínai kapcsolatok nagyon erősek, így Karácsony sem tud kárt tenni benne - mondta egy másik kérdésre. Amikor a kommunista blokkon belül nagy vita volt Kína és a Szovjetunió között, akkor nem foglalt állást egyik fél mellett sem - mondta a kormányfő. A Kínával való kapcsolat nem ideológiai kérdés- tette hozzá. 

13:20
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: 1,1 millió család kaphat kisebb vagy nagyobb visszatérítést

Orbán Viktor közölte, hogy a Gyurcsány-show megnyilvánulásait nem akarja jellemezni és kommentálni. Kérdésre azt mondta, hogy az szja-visszafizetés esetében 1,1 millió család kaphat kisebb vagy nagyobb visszatérítést.  

13:23
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Szigorítottak a rendezésen

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, hogy szigorítottak a magyar rendezésű Eb-meccsek biztonságán. Amit biztosan tudok, hogy két alkalommal találkoztam a pápával - mondta egy másik kérdésre. A kormányfő közölte, hogy a pápa egyszerre állam- és egyházfő, és ennek szellemében kell őt fogadni. Nem a magyar állam, hanem egy világesemény vendége lesz, így ha találkozunk, akkor azt alázattal tesszük. 

13:25
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Januárt megelőzően kampánykérdésekkel nem foglalkozok

Orbán Viktor közölte, hogy januárt megelőzően kampánykérdésekkel nem foglalkozik. Biztonságot akarok nyújtani a magyar állampolgároknak - tette hozzá. A Parlamentben a legdurvább és közönséges vitákban veszek részt - mondta a kormányfő. 

13:27
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Összevethető teljesítmények

Orbán Viktor szerint választást jó kormányzással lehet nyerni. A kormányzásra jelentkező baloldal is kormányzott, így össze lehet vetni a teljesítményeket - tette hozzá. 

13:29
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Népszavazás lesz majd a Fudan Egyetemről

Orbán Viktor elmondta, hogy egy egyetem alapítása felsőoktatási szakmai kérdés, a baloldal csinált belőle politikai kérdést. Nincs más megoldás, minthogy Budapesten népszavazás legyen a Fudan Egyetemről. 

A kormányfő közölte, hogy lesz zárószavazás a Fudan Egyetemről, de jövő év december 31-ig be kell mutatni a terveket, és utána lehet népszavazás. 

13:30
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Kína és Vietnam nem akarja ránk erőltetni a rendszerét

Mi nem félünk a kommunistáktól, és a velük való gazdasági együttműködésre építünk. Minden nemzetközi találkozón Kína és Vietnam közli, hogy nem akarja ránk erőltetni az államrendszerét - mondta kérdésre Orbán Viktor. 

13:34
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Összekapcsolás

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, hogy azért kell a tervezett szja-visszafizetést összekapcsolni a gazdasági teljesítménnyel, mert csak így lesz forrás rá. El kell vinnünk a gazdaságot az 5,5 százalékos bővülés felé, és ekkor lehet dönteni arról, hogy mi legyen a többletbevételekkel  - tette hozzá. Egyszeri intézkedés lehet ez, de a pandémia miatt szükséges - mondta a kormányfő. Ez nem az élet normális rendje. 

13:38
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Itt sikerről beszélni nem helyénvaló dolog

Orbán Viktor közölte, hogy a két újraindítási munkacsoport pontos jogköreit majd az érintettek ismertetik. A kormányfő elmondta, hogy a nemzetközi összevetéseket nézi a halálozások kapcsán, de egy áldozat is sok. Sikerről beszélni nem helyénvaló dolog. Az EU minden héten közzétesz egy listát a többlethalálozásról, ott a középmezőnyben vagyunk. 

13:42
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Ezért született ez a döntés

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, hogy szeretné elérni az egykulcsos szja-t. A legfőbb kérdés, mit tudunk tenni a 2021-es nemzeti többletjövedelemmel. Ezt ne osszuk szét, mert bár minden területen szükség van forrásra a gazdaságban - tette hozzá. Én azt javasoltam, hogy a családoknak és a gyermeket nevelőknek adjuk vissza, mert őket viselte meg a legjobban a pandémia. 

13:45
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Stabilitás és mozgástér

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, hogy a kormány szándéka a stabilitás, de a mozgástér kérdése a gazdaság teljesítményétől függ. Ebből a szempontból kell nézni az esetleges minimálbér-emelést is - tette hozzá. 

13:46
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Jóval erősebb a nyugati befolyás

Amíg nemzeti kormány van, addig semmilyen külföldi befolyás nem fog érvényesülni itthon, de a nyugati befolyás eleve jóval erősebb, mint a keleti - mondta kérdésre Orbán Viktor. A kormányfő szerint, ha valaki azt gondolja, hogy a befolyásolási kísérleteknek ideológiai iránya van, az téved. 

13:51
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ezért fontos a hazai tulajdon

Nem vagyok híve a bezárkózásnak, és szabad kereskedelmi párti vagyok, nekünk az a jó, ha nem hidegháborús hangulat van a világban  - mondta kérdésre Orbán Viktor. Egyetlen stratégiai ágazatban sem tudunk önállóak lenni. Nem jó egy országnak, ha a média területén többségben van a külföldi tulajdon, de az arány sem mindegy. 

A kormányfő emlékeztetett arra, hogy korábban külföldi tulajdonban volt a bankrendszer, és amikor baj volt, akkor mindenki hazavitte a pénzét. Szólt arról is, hogy korábban a MOL 25 százalékát kellett visszaszereznie. Sokat tettem azért, hogy minél több területen magyar kézben legyenek a stratégiai területek. 

13:56
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán: Itt nem választás, hanem elrendelés kérdése a keresztény sors

Orbán Viktor szólt arról is, hogy Ronald Lauderrel is találkozni fog, szikrázó beszélgetéseket folytat vele, élvezetes vitapartner. A kormányfő kérdésre azt mondta, hogy a francia politikai viták sokkal hevesebbek, mint nálunk. A közelgő választás a higgadtságról és az érvek bemutatásáról szólna, és nem a fizikai erőszakról. 

A vallásközi párbeszédről azt mondta, hogy mi őrizzük a keresztény-zsidó tradíciót, és itt nem választás, hanem elrendelés kérdése a keresztény sors. 

13:59
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Brüsszeltől döntési jogköröket kellene visszavenni

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, hogy ott, ahol lehet, a lojális együttműködés lehetőségét keresik az Unióban, de ahol veszélyben vannak az ország érdekei, ott bele kell állni a küzdelembe. Van egy uniós szerződés, ami megmondja, hogy mi igényel egyhangúságot és többségi véleményt. Ahhoz, hogy ez változzon, módosítani kell az uniós szerződést. Brüsszeltől döntési jogköröket kellene visszavenni - tette hozzá. Június 19-én mutatjuk majd be a magyar álláspontot az Unió jövőjéről. 

14:01
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Ekkor lehetnek részletek az szja visszaadásáról

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, hogy ha a konzultációban az irányt jóváhagyják az emberek, akkor lesznek ismertek a részletek az adóvisszaadásról. 

14:04
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Fudan Egyetem: Még becslés sincs az összegekről

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, hogy semmilyen becslés nincsen arról, hogy mennyibe kerülhet a Fudan Egyetem. Én is várom a pontos információkat - tette hozzá. Ami biztos, hogy a tervek ismertetését követően lesz népszavazás. 

14:07
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán: Nincsenek könnyű helyzetben a tudósok

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, semmiképpen sem szabad riadalmat okozni az emberek között. Az egyetlen lehetséges menekülés a vírustól az oltás. A kormány minél több információt megpróbál közzétenni az oltóanyagok későbbi hatásáról. Ezekben az esetekben a legfontosabb, hogy a szakmai álláspontok legyenek ismertek. A tudósok sincsenek könnyű helyzetben, mert olyan helyzeteket elemeznek, amit korábban nem tettek. 

14:10
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

"Mi nem voltunk gyarmattartók"

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, hogy vannak olyan országok, amelyek korábban rabszolgaként tartottak embereket, mi nem tartottunk semmilyen embert rabszolgaként. Ez nem a mi problémánk, sőt még gyarmataink sem voltak - tette hozzá. Ez a mi kulturális közegünkben nem ismert dolgok. 

14:14
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Kitermelési jogok

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, hogy ha bizonyos ideig valaki megszerezte a nyersanyag-kitermelés jogát egy terület felett és nem hasznosítja, és csak a versenytárs kiszorítását akarja, akkor egy idő után visszaszáll az államra a kitermelés joga. Csak olyanokat hívunk meg egy pályázatra, akik működtetik - tette hozzá. 

14:15
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ezzel szemben semmilyen korlát nem lesz

Magyarország semmilyen korlátot nem állít a nyugati vakcinák forgalomba kerülése ellen - mondta egy másik kérdésre Orbán Viktor. 

14:20
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Vizsgálat lesz

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, készül majd egy elemzés arról, hogy mi az oka annak, hogy a magyar társadalom sérülékenyebb volt a járványhelyzetben, mint sok más ország. Erőnket a végsőkig megfeszítve dolgoztunk - tette hozzá. 

14:26
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Mi a helyzet a vakcinákkal?

Orbán Viktor közölte, hogy mindenki a tudása legjavát adta, hogy minél több életet mentsünk meg. Egy következő járványban még jobb teljesítményre lesz szükség. A kormányfő arról is beszélt, hogy korlátos tudással rendelkezünk a vakcinák területén. Először azt mondták, hogy 6 hónapig védett valaki, míg most már 8 hónapnál járunk.  Minden lehetőségre felkészültünk a vakcinák beszerzése területén - mondta a kormányfő. Nem véletlen, hogy mindenből rendeltünk, és még 17 millió adagot várunk. 2022 vége felé elkezd termelni az új magyar vakcinagyár, egyrészt tud licensz alapján gyártani, másrészt sajátot is gyártani. Ekkor pedig eladni is tudunk majd - tette hozzá.  

14:27
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Újabb kormányfői kérés

Orbán Viktor bízik benne, hogy a kormányváltás ellenére megvalósul az Izraelben épülő vakcinagyár, amiben magyar részesedés is van. A kormányfő ismételten arra kérte azokat, akik nem oltatták be magukat, hogy ezt tegyék meg, mert veszélyben vannak. 

14:30
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Csak tisztelettel lehet beszélni Ferenc pápáról

Csak alázattal és tisztelettel lehet beszélni Ferenc pápáról - mondta kérdésre Orbán Viktor. 

14:32
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Teljesítettük az amerikai elnök kérését

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, hogy a hidegháború rossz, így Kína és Amerika között olyan együttműködés kell, ami jó Magyarországnak. Szólt arról is, mi teljesítettük az amerikai elnök kérését, hogy érjük el a 2 százalékos GDP-ráfordítást a honvédelmi kiadásokban.  

14:35
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Észszerűen kell kivezetni a moratóriumot

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a kormány egy észszerű ütemet akar a moratórium kivezetése terén. Egy mindenki számára kedvező modell kell, és ezért kerül a konzultációba is a moratórium kérdése - tette hozzá. 

14:37
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Meg kell erősíteni a magyar egészségügyet

Orbán Viktor szólt arról is, hogy kerüli a reform szót. Vannak tervek a magyar egészségügy megerősítésére, így zajlik a szuperkórház előkészítése is - tette hozzá. 

14:40
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Az oltás felgyorsítása vált fontossá

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, hogy a szűrés szerepét az oltás vette át. Korábban elkülönítették az embereket, aztán az oltás felgyorsítása vált fontossá - tette hozzá. Monitorozás jelleggel kell szűrni. 

14:41
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Ez csak rövid időre ad garanciát

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a PCR-teszt csak rövid időre ad garanciát arra, hogy valaki védett-e. 

14:45
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A győzelem sohasem végleges és a vereség sohasem végzetes

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, hogy fake news, hogy részt vett-e egy olyan térkép elkészítésében, ahol a balkáni országok felosztását tervezték. A győzelem sohasem végleges és a vereség sohasem végzetes, aki ezt nem érti, az sohase menjen politikusnak - mondta egy másik kérdésre. A parlamenti viták átmentek egy show-elemmé - tette hozzá.  Nagy a kísértés, de igyekszünk megőrizni a komolyságunkat. 

14:47
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Kellő komolyság

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, hogy kellő komolysággal és szemmagassággal kell beszélni a képviselőkkel és az újságírókkal. 

14:48
június 10, 2021
Vágólapra másolva!

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.