Vágólapra másolva!
Orbán Viktort választották meg a Fidesz elnökének. Élőben az Origón a kormányfői beszéd. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül20 bejegyzés
13:14
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor maradt a Fidesz elnöke

Orbán Viktort választották meg a Fidesz elnökének. Élőben az Origón a kormányfői beszéd.

13:15
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Percről percre a kongresszusról

13:16
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Újra együtt!

16:18
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor 1061 szavazattal maradt a Fidesz elnöke

Orbán Viktor 1061 szavazatot kapott. Kezdődik a kormányfői beszéd. 

16:22
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Egy családos ember nem dönt egyedül

Orbán Viktor elsőként köszönetet mondott a kongresszus küldötteinek a bizalomért, hogy rá bízták a legsikeresebb magyar politikai közösség vezetését. A kiérdemelt bizalom önmagában nem lett volna elegendő, és engedélyt kellett kapnia, mivel csapásokat adunk és kapunk, de nem mindig egy személy kapja a csapásokat. Egy családos ember nem dönthet egyedül, és a feleségétől megkapta az engedélyt. 

16:27
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Amíg bírom, csinálni fogom

Orbán Viktor elmondta, hogy a felesége akkor is mellette állt, amikor nem érdemelte meg. A Fidesz elnöke elmondta, hogy a pártban a helyükre lépni képesek sora ellenére azért vállalta el a párt vezetését, mert úgy érzi, a legjobb korban van. Bár egy kicsit gyanús, hogy eddig mindig így éreztem. 

Úgy látja, az első 33 év csak bemelegítés volt, sok minden történt, és sok mindent elértünk. Valóban nem kevés, csak felkészülés volt arra, ami még vár ránk - tette hozzá. Orbán közölte, a Fidesz hűséget, hitet és bizalmat jelent. A Fidesz hű Magyarországhoz és a magyar emberekhez. Az elmúlt 33 évben birodalmak süllyedtek el és emelkedtek fel, a hidegháborúból eljutottunk a járványok és a népvándorlás koráig. 

Az elmúlt 33 évben a magyarok nagyobb arányban szavaztak bizalmat nekünk, mint korábban más erőknek - mondta a kormányfő. Amíg bírom, csinálni fogom - tette hozzá. 

16:29
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

"Mi az alkotó hazaszeretetben hiszünk"

Orbán Viktor közölte, hogy nekik Magyarország a szenvedélyük, és a csúcsra szeretnék feljuttatni Magyarországot. A nagy tét nem elriaszt, hanem felvillanyoz - tette hozzá. Egész lánchegységek várnak ránk - mondta. Háromféle hazaszeretet van: a szónokló, a búsuló és az alkotó. Mi az alkotó hazaszeretetben hiszünk - tette hozzá. Világos célok nélkül nincsen sikeres kormányzás. 

16:33
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Szavunkat adtuk, és betartottuk!

Orbán Viktor felidézte a korábban tett vállalásokat, így többek között a családok támogatását, az egymillió új munkahelyet, a falvak felemelését, a cigányok munkához jutását. Nem leszünk gyarmat, és Brüsszelben is kiállunk a magyarok érdekeiért - tette hozzá. 12 évvel ezelőtt ezek voltak a célok, és talpra állítottuk és elindítottuk felfelé az országot. Szavunkat adtuk, és betartottuk, és ezért kérhetjük a magyar választók bizalmát. 

A mi szövetségesünk a valóság, míg a baloldal és a liberálisok számára az a legfőbb tudás, hogy megmondják másoknak, hogyan kell élni - tette hozzá.  

16:36
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

"Akarjon többet Magyarországot"

Orbán Viktor elmondta, hogy Magyarország még csak feltörekvő ország. Ha szocialisták lennénk, akkor ennyi elég is lenne - tette hozzá. 1100 éves állam vagyunk, és nem tartunk ott, ami méltó lenne hozzánk. Innen csak úgy léphetünk előre, ha pontosabban és jobban dolgozunk. 

A kormányfő azt ajánlja Magyarországnak, hogy akarjon többet, mert még mindig vannak szegények és nem születik elég gyermek. Még nem elég sem a fizetés, sem a nyugdíj - tette hozzá. Ha folytatódik a jelenlegi kormányzás, akkor felléphetünk a fejlett országok szintjére. Miért ne lehetnének a magyarok a világ legjobb mérnökei és szakmunkásai? 

16:38
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Így juthatunk el a legfejlettebbek közé

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy miért ne lehetne Budapest a világ legrendezettebb és legtisztább városa? Nagyon kevés országnak sikerült a legfejlettebb országok szintjére fellépnie, de nem lehetetlen. Ha sikerül elérni a 80 százalékos foglalkoztatottságot, akkor azzal eljuthatunk a legjobbak közé. Adócsökkentés, beruházások, egyetemfejlesztés, kutatás és innováció, vidékfejlesztés és még jobb kormányzati munka révén eljuthatunk a legjobbak közé.

16:42
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Visszavásároljuk a repteret

Orbán Viktor felidézte, hogy 183 olimpiai arannyal rendelkezünk, és 12 természettudományos Nobel-díjasunk van. Éppen ezért semmi okunk a kicsinyhitűségre - tette hozzá. A kormányfő felhívta a figyelmet arra, hogy az Észak-Alföld csupán az uniós fejlettségi szint 47 százalékán áll, ezért is döntöttek a vidékfejlesztési programról. Sokat vár a kormányfő a hadiipari és a csúcstechnológiai fejlesztésektől. A következő 10 évben újjáépül a vasúti járműgyártás, és 8000 buszt cserélnek le - mondta a kormányfő. Visszavásároljuk a repteret, és megépül Paks2, és így 2030-ban a hazai elektromos áram 90 százalékát karbonmentesen állítjuk elő. 

16:44
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

"Európa és benne Magyarország ostrom alatt áll"

A kormányfő szerint érthető, hogy a járványok és a népvándorlás korában a biztonság a legfontosabb, és nem a távlati célok. A legfontosabb, hogy amit eddig elértünk, azt megvédjük. Naponta százával fogjuk el az illegális bevándorlókat - tette hozzá. Európa és benne Magyarország ostrom alatt áll. Meg kell védeni az emberek egészségét, és minél több ember életét meg kell menteni. Már eddig is több 10 ezer ember életét mentettük meg - mondta a kormányfő. Az évtizedes álmokról szóló tervek helyett az oltásellenes nézetek ellen kell fellépni. Aki kamuvideókat gyárt és ideológiai alapon akar oltóanyagot beszerezni, az valójában a magyarok létérdekét veszélyezteti - mondta a kormányfő. 

16:47
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

A hazai baloldal elszánt Brüsszel-hívő

Orbán Viktor felidézte a legújabb brüsszeli terveket, miszerint jelentős adóval sújtaná az embereket a klímavédelem örve alatt. Itthon különösen veszélyes a helyzet, mivel az ellenfeleink elszánt Brüsszel-hívők, és Brüsszel elismerésére vágynak. Az ellenzék meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést.Nem a zsemle kicsi, hanem a pofátok nagy - idézte fel a kormányfő a korábbi kádári kommunista mondást annak kapcsán, hogy ugyanerről beszél a mai baloldal is a rezsicsökkentés kapcsán. 

16:50
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Erről szó sem volt

Azért léptünk az EU-ba, mert integrációt ajánlottak - mondta a kormányfő. Abban állapodtunk meg, hogy csak bizonyos számú dologban döntünk közösen, szó sem volt arról, hogy a homo brusselicus elveszi minden jogunkat. Szó sem volt arról, hogy kultúránkat és hagyományainkat magasabb rendű elvek miatt fel kell adni - mondta a kormányfő. A múltban főként Keletről fenyegették térségünket, most pedig Nyugat-Nyugat konfliktus van. Nem adjuk fel a határvédelem jogát, és ragaszkodunk ahhoz, hogy a házassághoz egy férfi és egy nő kell, és az apa férfi, az anya nő, a gyermekeinket pedig hagyják békén. 

16:52
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

"Meg kell állítani a lopakodó egyesítést az Unióban"

Integráció igen, egyesülés nem - mondta Orbán Viktor. A kormányfő bízik benne, hogy a formálódó német kormány nem egy német Európát akar. Meg kell állítani a lopakodó egyesítést az Unióban, mert ez kizárólag az európai elitek érdeke, ez Gyuri bácsi világa - hívta fel a figyelmet a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, hogy minden államnak joga van kimaradni a migrációból és az Európai Egyesült Államokból.  

16:57
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Lebuktatjuk a nyugatiak képmutatását

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ma már a világ beruházásainak 70 százalékát a Kelet finanszírozza. Mi sem örülünk neki, hogy a Nyugat elveszíti a vezető szerepét, de ez nem identitásprobléma. Új helyzet van, és ehhez alkalmazkodni kell. Mivel a NATO tagjai vagyunk, és az USA azt szeretné, ha visszafognánk a kereskedelmünket Kínával, miközben a USA többet kereskedett Kínával, mint amennyit Európával. Minderre pedig nemet kell mondanunk, és az USA példája alapján a lehető legjobb kereskedelmi kapcsolatot kell kiépíteni Ázsiával. 

A kormányfő szerint arról van szó, hogy lebuktatjuk a nyugatiak képmutatását. Miközben a Nyugat a felszínen kioktatja a Keletet, addig jelentős üzleteket köt vele. Az idegen érdekeket gátlástalanul kiszolgáló baloldali lépésekre azt kell mondani, magyarok vagyunk, nem hülyék. 

17:01
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

"Nem vezérlő eszméket, hanem a népet kell szolgálni"

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a szabad Magyarországon berendezkedő pártok hosszú időre kerülnek hatalomra, de sok esetben közbeszólt a külföldi beavatkozás. A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy nem vezérlő eszméket, hanem a népet kell szolgálni, és így lesz valaki megkerülhetetlen erő. A baloldal nem tudott élni a korábbi felhatalmazással, amit kaptak - tette hozzá. Ezzel szemben a mostani kormányerő tudott élni vele. Ellenfeleinkről a lehető legnagyobb elegancia mellett is csak a legrosszabbat tudom mondani, majd pedig Mikszáth Kálmánt idézte a kormányfő. Orbán szerint miközben a mi politikánkkal az is jól jár, aki nem ránk szavaz, míg a baloldal politikájával az is rosszul jár, aki rájuk szavaz. 

17:05
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Kifizetjük a teljes 13. havi nyugdíjat

Orbán Viktor elmondta, hogy a kitartás és az állhatatosság a hazaszeretet lényege, és senki ne higgye, hogy van kerülőút. A kormányfő elmondta, hogy pandémia ide vagy oda, sikerült begyújtani a gazdaságot. A kormányfő bejelentette, hogy kifizetik a teljes 13. havi nyugdíjat, 20 százalékkal nő az ápolók és kulturális dolgozók bére, a családok visszakapják a befizetett adójukat. A mi programunk mögött elsöprő társadalmi többség áll, de a legfőbb kérdés, lesz-e választási többség. 

17:06
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Újra győzni fogunk!

Orbán Viktor elmondta, hogy újra győzni fognak, mert Magyarországnak nem hátra, hanem előre kell mennie. Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok! - zárta a kormányfő. 

17:08
november 14, 2021
Vágólapra másolva!

Vége a kormányfői beszédnek és a Fidesz-kongresszusnak

Véget ért Orbán Viktor beszéde, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.