Jégkori és Budapest Bár Óbudán

Vágólapra másolva!
Óbuda főterén ebben az évben is megrendezik az egy hónapig tartó Advent Óbudán című programsorozatot. A téren minden nap ingyenes jégpálya és koncertek várják az érdeklődőket. November 28-án, első este a népszerű Budapest Bár ingyenes koncertje nyitja meg az adventi hétvégék sorát.
Vágólapra másolva!

Fotó: Rákosi Péter

Füstös kávéházi hangulat, csipetnyi Karádyval, Jávor Pállal, a húszas-harmincas évek bárzenéjével, filmdalaival és életérzésével, megspékelve modern zenei humorral és cigányzenével, ez a Budapest Bár formáció, amely kétéves fennállása óta olyan népszerűségre tett szert, amire még maga az alapító Farkas Róbert hegedűs (képünkön Rutkai Bori énekesnővel) sem számított. Mi a titkuk? A remek ötlet, a jól megírt régi slágerek, a mi megállíthatatlan nosztalgiánk és persze a hazai könnyűzene élvonalbeli énekesei, akik életet lehelnek a régi dalokba, megcsavarják, és a mai korhoz igazítják nekünk. Lehet azt elfelejteni, ahogy Németh Juci (ex-Anima, Nemjuci) pillogott tollas kiskalapban Kiss Tibor (Quimby) hadonászása közben (Szívemben bomba van, lentebb)? A Budapest Bár kevés koncertet ad, arra is hamar elfogynak a jegyek, épp ezért ritka kincs egy-egy ingyenes koncert.

Épp ilyenbe botolhatunk november 28-án este Óbudán, ahol ezzel a koncerttel kezdődnek az adventi programok az Advent Óbudán elnevezésű rendezvénysorozat keretében. Minden nap korcsolyapálya, hétvégenként bábszínházi és zenei programok várják az érdeklődőket. Minden hétvégén más zenei műfaj kap hangsúlyt, könnyűzene, világzene, népzene, végül a dzsessz. A Budapest Báron kívül felbukkan még december folyamán Szalóki Ági és a Kerekes Band (december első szombatján), Ferenczi György és a Rackajam (Luca-napján), a Benkó Dixieland Band és a Hot Jazz Band (karácsony előtti hétvégén). Érdemes hát kisétálni Óbudára, a programok ingyenesek, a forralt borhoz mesefigurákkal díszített kóstolóbögrét kell vásárolni (500 Ft).