Sting: Sacred Love

Vágólapra másolva!
Egy új album a kiútkeresésről, a lélek viharairól és a világ háborúiról. Összeállításunk a zenéről, a művészről, klipekkel és galériával. Kis szerencsével megnyerheti az új CD-t, pólókat, tollakat - érdemes hát velünk tartania!
Vágólapra másolva!

Két évvel ezelőtt Sting nehéz helyzetbe került: saját olaszországi otthonának kertjében kellett koncertet adnia egy olyan időpontban, mely fekete betűkkel íródott be egy ifjú évszázad történelemkönyveibe. 2001. szeptember 11-én játszania kellett. " Ez volt az utolsó dolog, amit akkor csinálni szerettem volna, de az emberek csakis azért jöttek el, mert látni akartak: nem okozhattam nekik csalódást. Úgy éreztem, szükségük van egy kis vigasztalásra, talán csak annyira, hogy együtt legyünk." A megejtően bensőséges koncert felvételei nem sokkal ezután All This Time címmel album és DVD formában is megjelentek.

"Újraértelmeztem, mit is jelent nekem szövegírónak lenni, hogy miről is kell írnom. Nem számít, hogy amerikai vagy, angol, vagy arab, van, ami mindnyájunkat érint, él egy közös energia, mely összeköt bennünket."

Amit Sting számára ez a bizonyos energia jelent, az a szeptember 22-én megjelenő Sacred Love című új albumán próbálta megfogalmazni. "Minden férfi, minden nő, minden faj, minden nemzet tagja képes rá, hogy mindent megbocsásson, ha a szent szerelem eléri őt. A dalaim most arról szólnak, hogy a szeretetnélküliség hogyan vezet végül önbecsapáshoz, áruláshoz, irracionális félelmekhez és erőszakhoz. És hogy a végén mindig fény derül az igazságra: a szerelem győzedelmeskedik."

Sting egy párizsi délutánon, az album felvételekor még így mesélt a stúdióban: "Gyakran felteszem magamnak a kérdést, hogy mit is jelent a szó: szeretlek. Hisz az emberek oly gyakran félreértelmezik. Az Inside egy olyan emberről szól, akit megsebzett a szerelem, aki elbujdosik az emberek elől. Nagyon is jellemzője ez a társadalmunknak, rettegünk a külvilágtól, elzárkózunk mindentől és mindenkitől. De a kapukon belül vihar dúl, s végül muszáj kinyitnunk őket és kilépnünk a rejtekükből."

Sting - Send Your Love:

Real Video: modem - szélessáv
Windows Media: modem - szélessáv

"Tomboló vihar", "ostrom alatt", "megrémülve a világtól" ezek a kulcsok az új albumhoz, melynek felvételei közben Stinget persze számos kérdés foglalkoztatta. Legfőbb célként elmondása szerint azt fogalmazta meg, hogy kapcsolatot találjon az egyre inkább magára maradó egyén küzdelmei és a politika, valamint a nagyvilág történései és háborúi között. A Sacred Love felvételei az iraki háborúra való felkészülés idején születtek, sőt, egy, kifejezetten a háborúról szóló szám is született: This War címmel. Hasonló kérdéseket feszeget a jóval szarkasztikusabb Forget About The Future "Felejtsd el a jövőt, drágám, folytassuk a múltat".

Sting - Send Your Love (rmx):

Real Video: modem - szélessáv
Windows Media: modem - szélessáv

Sting a sötét gondolatok ellenére igyekszik kiutat találni: "Nincsen vallás, csak szex és zene. Hang és tánc... Nincsen vallás, csak a szent átlényegülés" - énekli. "Úgy éreztem, hogy szeptember 11-ével kapcsolatban a vallásoknak és egyházaknak sok mindenre választ kell adniuk. Az után a nap után a vallás szó értelmét is újra kellett alkotnunk. Feltettem hát magamnak is a kérdést, hogy miből áll az én vallásom. Nos, amiben feltétlenül hiszek, az a zene és a szerelem. A romantikus szerelem, a szexualitás szerelme. Mind a végtelenséget, örökkévalóságot szimbolizálja, ablakot nyit a hihetetlen és érthetetlen dolgokra, amiket amúgy nem érthetünk meg - és amiket Isten teremtett."