Félelem Mariah Carey meztelen testétől

Vágólapra másolva!
Radikális muszlim politikusok meg akarják akadályozni, hogy Mariah Carey fellépjen Malajziában. Az iszlám ország tiltakozói szerint az amerikai énekesnő koncertje vallási elveket sértene.
Vágólapra másolva!

Iszlámellenességgel vádolja Mariah Careyt a Kuala Lumpur-i parlament ellenzéki tömörülése, a Pánmaláj Iszlám Párt ifjúsági szárnyának vezetője. Ahmed Szabki Juszuf a malajziai kormánynak írt levelében azt állítja, hogy az egyesült államokbeli sztár túl szabados, ezért nem való az ázsiai ország közönsége elé.

"Mindenki tudja, hogy Mariah Carey erotikus, elfogadhatatlan és mondhatni, vulgáris előadásokat tart" - indokolta tiltakozását a fiatal muszlim politikus. Ahmed Szabki szerint az énekesnő ezzel helytelen viselkedési mintát mutat a maláj ifjúságnak. "A koncert engedélyezése olyan dolgok propagálásához járul hozzá, amelyek teljesen ellentétesek értékeinkkel és kultúránkkal" - állította az iszlám párt képviselője.

Careynek azonban egyelőre érvényes engedélye van február 22-i malajziai koncertjére, amelyet egy ötvenezer férőhelyes stadionba hirdettetek meg. Igaz, a hivatalos hozzájárulás előtt az amerikai sztárt figyelmeztették, hogy ügyeljen öltözékére, mert esetleges hiányos ruházatával sértheti a vallásos emberek érzéseit - írta a BBC.

Ahmed Szabkinak ez kevés, ezért most azt követeli, hogy vonják vissza a Careynek kiadott fellépési engedélyt. Közben az énekesnő is cselekedett, és biztosította a maláj hatóságokat, hogy betartja a kösztümviseletére vonatkozó előírásokat.