Eminem, a befolyásoló tényező

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, hogy a nyár a listák készítésének időszaka. Az Express magazin a világ legjobb dalait gyűjtötte egybe, a neves brit Q Magazine pedig azokat a személyeket, akik legnagyobb hatással voltak a lemezkiadásra.
Vágólapra másolva!

A magazin által összeállított lista élén Eminem pózol, mögötte az Apple Computers két alapítója, Steve Jobs és Jonathan Ive található. A Clear Channel ügyvezetője, L Lowry Mays a harmadik, a dobogóról pedig épp leszorult Doug Morris, az Universal Music igazgatója a negyedik. A Warner Music Group tulajdonosa, Edgar Bronfman Junior következik a sorban, majd végre egy zenész: némiképp váratlanul Andre 3000, az Outcast tagja futott be.

Az első tízbe befért még Bono, Chris Martin (a Coldplay énekese), Sir Howard Srtinger (a Sony Corporation igazgatója) és Jimmy Lovigne producer. A következő tízes csapatban ott található 50 Cent, Paul McCartney, Britney Spears, Dr. Dre, de felbukkan a Spice Girls kitalálója és menedzsere, Simon Fuller és a 20. helyre beért a Music Television elnöke, Van Toffler is.

Érdekes, hogy Yoko Ono is ott található a középmezőnyben ("ő az egyetlen, aki nemet tud mondani McCartneynak" - ironizál a lap újságírója), de a popzene újabb előadói is feltűnnek a listán. A nagy befolyással bíró előadók, producerek és más üzletemberek közt a mostanság hullámvölgybe került Britney a 17., ezzel jócskán megelőzi az új turnéra induló, de a fellépéseken gyakran korán fáradó Madonnát (27.). Az elmúlt egy-két év sikerembere, Robbie Williams (55.) és a hosszú szünet után friss anyaggal jelentkező George Michael (56.) egymás sarkát tapossák, miközben Kylie Minogue csak a 79. helyre futott be.