Feloszlott a Hole, Courtney Love házizenekara

Vágólapra másolva!
A leginkább csak Kurt Cobain özvegyeként jegyzett Courtney Love feloszlatta együttesét, a Hole-t, miután botrányhősnek sikeresebbnek bizonyult, mint zenésznek.
Vágólapra másolva!

A zenekar az 1998-as Celebrity Skin óta nem adott ki új albumot, és az is köztudott volt, hogy Courtney szívesebben foglalkozik más projektekkel, így a feloszlás már régóta sejthető volt.

Love most közleményben hozta a világ tudomására, hogy eddig és nem tovább. Soha többet nem írnak új zenéket, és nem turnéznak együtt a Hole néve alatt.

"Mindig is fontos marad számomra az idő, amit együtt töltöttünk. Eric (Erlandson, a Hole gitárosa) több mint tíz éve része a tulajdonképpeni családomnak, és továbbra is az marad."

Erlandson hozzátette: "Iszonyatosan büszkék vagyunk a zenénkre."

Love elmondta azt is: Erlandsonnal közösen meghozott döntésükben szerepet játszott, hogy bár évek óta harcolnak a Universallal, nem tudják rávenni, engedje őket más kiadóhoz szerződni, pedig két kézzel kaptak volna utánuk a nagyobbnál nagyobb nevek.

Love és Erlandson rövid flörtjüket követően 1990 januárjában hozta létre a Hole-t. Első albumuk, a Pretty on the Inside 1991-ben jelent meg, kevés sikerrel. Bár az évek során Cobainnek, no meg meglehetősen excentrikus személyiségének köszönhetően Love folyamatosan a köztudatban tudta tartani együttesét, valódi áttörést soha nem értek el.

Utolsó albumuk, a Celebrity Skin, bár a kritikusok körében elismerést váltott ki, az eladási listákon nem szerepelt jól.

Az évek során az Erlandson és Love vezette együttes akivel csak lehetett, összeveszett: kiadóval, sajtóval, turnétársakkal. Legutolsó, Marilyn Mansonnal közös koncertkörútjukat is annak vége előtt megszakítani kényszerültek: a két csapat nem bírta elviselni egymást.

Love jelenleg az együttes volt dobosával, Patty Schemellel és az egykori 4 Non Blondes énekesnővel, Linda Perryvel dolgozik együtt.


Korábban:
Love: legalább száz kiadatlan Nirvana-számom van
Courtney: majdnem leütöttem Aguilerát
A Courtney Love-mizéria