Vágólapra másolva!
Hogy Elvis él-e, vagy meghalt, az a Sötét Zsarukban is oly nagy szerepet kapó vérbeli amerikai találmány, a tabloid-újságírás egyik legkedveltebb témája volt évtizedekig. Mostanra valószínűleg a legfanatikusabb rajongók is beletörődtek abba, hogy bálványuk örökre elköltözött az árnyékvilágból, azt azonban mindenkinek be kell látnia, a Király még jó ideig a legnagyobb hírességek egyike marad.  
Vágólapra másolva!

Fotó:RCA Records 2002-t nyugodt szívvel nevezhetjük Elvis feltámadása évének. Halála után 25 évvel még mindig őrzi híresség-státusát, Gracelandbe, mely tanúja volt élete legfontosabb eseményeinek és halálának is, évente több százezren zarándokolnak el, a Disney rajzfilmet készít róla, videojátékban szerepel, s nemrégiben letaszította a Beatlest trónjáról a legtöbb listavezető dalért folytatott versenyben.

"Az Elvis-jelenség folytatódik", mondja Jack Soden, az Elvis örökségét ápoló Elvis Presley Enterprises Inc elnöke. S valóban, a Jarmusch Mystery Trainjében megjelenített párocska rajongása semmiképpen sem tekinthető egyedi esetnek: évente 700 ezer ember keresi fel Gracelandet, Elvis egykori memphisi rezidenciáját. Halálának 25. évfordulójára különleges koncerteket rendeznek számos zenész rajongója részvételével, s őszre egy, az összes nagy slágert tartalmazó album megjelentetését tervezi a kiadó.

A Király zenéjének népszerűsítésére valóságos hadjáratot indítottak az örökség kezelői. Sikerült egy megállapodást tető alá hozniuk a Disneyvel, s így végre rajzfilmben is megszólalhatnak Elvis dalai. A darab címe Lilo és Stich és egy fiatal hawaii lány meséjét mondja el, akinek élete központjává válik Presley zenéjének hallgatása. A film megjelenését nyárra tervezik.

A kampány részét képezi az Egyesült Államokban oly megszokott, a rajzfilmhez kötődő bögrék-szatyrok-poszterek hada is. Esetünkben azonban túl is lépnek a megszokott formákon, és a Király ruhatárának egyes darabjait is újra piacra dobja. Ezek tervezéséhez pedig nem mást, mint a Lansky fivéreket kérték fel, akik annak idején Presley imidzsének szerves részét képező extravagáns öltözékeket is tervezték. A rajzfilmből számítógépes játék is készül, mesekönyvek és persze filmzenealbum is.

Egy DJ segítheti újra az élre a Királyt/szorakozas/zene/20020610egydj.htmlAlacsony születési súlya okozhatta Elvis halálát/szorakozas/zene/20020201alacsony.htmlMinden, ami Elvishttp://www.elvis.comElvis Presley?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=31475

A kampányba beszállt a valódi nehézsúlyú AOL Time Warner is, kezdőlapján hirdetve Elvist, akit a biztonság kedvéért mint márkanevet is levédettek. A Random House kiadóóriás Elvis Treasures címmel fotóalbumot, Girl's Guide to Elvis címmel pedig szerelmi életéről szóló kötetet jelentet meg.

Az már csak hab a tortán, hogy a június tizedikén újra kiadott A Little Less Conversation című Elvis-szám a brit slágerlisták élére került, s a Király így 17 év után végül elhúzhatott a Beatles mellett, akivel a legtöbb listavezető szám címéért folytatott versenyben első helyét 1977 óta megosztani kényszerült. A dal pedig egy hónap elteltével még mindig biztosan tartja első helyét.

Gyarapítsa CD-gyűjteményét
Elvis Presley albumaival !