Jay Kay szünetelteti magát

Vágólapra másolva!
A Jamiroquai énekese egyéves pihenő után új hangzással szeretne visszatérni.
Vágólapra másolva!

Jay Kay, a Jamiroquai frontembere változtatni szeretne. A szerinte stagnáló zenepiacot felrázandó Funk Odyssey című, múlt szeptemberben megjelent albumuk után valami merőben mással és szokatlannal szeretne előrukkolni. "Szerintem újra kéne gondolni a zeneipar egész működését. Úgy érzem, mostanában csak néhány majdnem híres szereplőjének reklámfogásokkal történő felfuttatásáról szól a dolog. Mindez persze a gyors haszon reményében. Nincs mód arra, hogy az előadó fejlődjön, megtalálja a hozzá leginkább illő zenei stílust. Egyetlen lehetőséget kapsz, ha azt elbaltázod, és nem fogy elég életed első albumából, neked befellegzett. Nincs túl sok "valódi" zenekar, inkább jól kitalált formációk vannak, amikre rövid távon számít a lemezkiadójuk."

Gyarapítsa gyűjteményét a Jamiroquai albumaival!http://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263007467612311&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/keres.html?kereso.szo=JAMIROQUAIIgényes zene - ki tud ilyet? (pl. jazz)http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=32414A Jamiroquai hivatalos honlapjahttp://www.jamiroquai.co.uk/flash.htm

Jay a jazzben látja zenekara megújulásának lehetőségét: "...a helyszínen létrehozni valamit, valódi hangszeren játszani, szabadjára engedni a fantáziádat. Legfrissebb albumunkat számítógépes eszközök segítségével készítettük, és most igazán úgy érzem, vissza kell térni a kiindulóponthoz. Nem valamelyik klasszikusnak számító jazz-zenésszel való közös munkára gondolok, sokkal inkább egyfajta irányvonalra, amit a Jamiroquai követni fog majd. Ezt szeretném kijelölni az elkövetkező egy év folyamán. Erre azért is szükségem lenne, mert kezdenek nagyon hiányozni az élet olyan apró, hétköznapi mozzanatai, mint mikor kifested a szobád falát, vagy ehhez hasonlók. Ezek teljesen kivesznek az életedből, ha folyton úton vagy. Először csak fárasztó, hogy folyton bőröndből öltözködsz, de egy idő után már egyenesen idegesítő, annyira az, hogy könnyen bele is lehet golyózni. Itt az ideje, hogy előtérbe kerüljön a hétköznapi, amolyan otthonülős énem."

Korábban:
Jay Kay melegebb éghajlatra küldte a walesieket
Jay Kayt lefejelte egy fotós
Jay Kay coffeeshopja