Bono dalt írt Mandelának

Vágólapra másolva!
A U2 frontembere, Bono, valamint Dave Stewart és Joe Srtummer dalt szereztek a Dél-Afrikai Köztársaság egykori elnöke, Nelson Mandela tiszteletére. A 48864 című dalt - mely Mandela börtönben viselt számáról kapta a címét - a három zenész február 2-án adja majd elő közönség előtt, az ex-elnök AIDS-ellenes alapítványának jótékonysági rendezvényén.
Vágólapra másolva!

A február 2-án megrendezésre kerülő AIDS-ellenes jótékonysági koncertet Robben szigetén tartják majd, ahol Nelson Mandela évekig raboskodott. A Dél-Afrikai Köztársaság egykori elnöke 1990. február 11-én szabadult 27 év börtön után, 71 éves korában. 1994-ben lett az ország elnöke, és 1999-ben mondott le. Azóta az AIDS-elleni küzdelem egyik élharcosa.

Bono, Dave Stewart és Joe Strummer dala Mandela bátorságáról szól, és magasztalja a fajgyűlölet elleni harcáért. Strewart - aki a jótékonysági koncert zenei vezetője is egyben - elmondta, hogy számtalan zenész csatlakozott az ügyhöz, és mondott igent Mandela hívására.

A Mandela S.O.S. honlapjahttp://www.mandelasos.com/

Az egész napos rendezvényen fellép majd a Queen, Macy Gray, Nelly Furtado, Shaggy, Jimmy Cliff, Johnny Clegg és Youssou N'Dour. A Mandela S.O.S. elnevezésű koncertet élőben lehet megtekinteni az interneten, és már tárgyalások folynak arról, hogy egy televíziós csatorna is közvetítse. A bevétel egészét az AIDS ellen küzdő alapítványok számlájára utalják át.