Joshua Bell és Kocsis a Zeneakadémián

Vágólapra másolva!
Április 7-én este Mendelssohn népszerű e-moll hegedűversenyének szólistájaként a világhírű amerikai hegedűművész, Joshua Bell lép fel a Kocsis Zoltán vezényelte Nemzeti Filharmonikusokkal.
Vágólapra másolva!

Az előadás érdekessége, hogy a művész az első tétel közismert kádenciája helyett a saját változatát játssza. A versenymű előtt a megalakulásának 80 éves évfordulóját épp a napokban ünneplő Nemzeti Filharmonikus Zenekar Ravel Nemes és érzelmes keringői-tszólaltatja meg, a szünet után pedig - a Nemzeti Énekkar közreműködésével - Rahmanyinov Három orosz dal-a hangzik el, s a hangverseny Dvorák VIII. szimfóniá-jával zárul.

A húsvét előtti napokban a Nemzeti Filharmonikusok Hamar Zsolt vezényletével kétszer is előadják Bach János-passió-ját a Pesti Vigadóban. Április 17-én este a Somogyi-bérlet utolsó koncertjeként, két nappal később pedig az ifjúsági bérlet harmadik, záró hangversenyeként – ekkor Geszti Péter és Batta András kalauzolásával és M. Kecskés András pantomimművész közreműködésével a mű keresztmetszetét mutatják be.