Újra támad a brit reggae

Vágólapra másolva!
November 12-én jelenik meg minden idők legsikeresebb brit reggae csapatának, a UB 40-nak vadonatúj stúdióalbuma, a Homegrown, amellyel a zenekar végre ismét visszatér klasszikus hangzásához.
Vágólapra másolva!

Az énekes, Ali Campbell és csapata nagyon készül a lemez megjelenésére, mivel már évek óta nem adtak ki új stúdióalbumot. A birminghami reggae nyolcas megrögzött sportrajongó, új korongjuk tartalmazza a Swing Low című számot is, amely az ausztráliai világbajnokságra utazó angol rögbicsapat hivatalos himnusza lett.

A hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején számos brit együttes kezdett skát vagy reggaet játszani (így például a Specials, a Selecter vagy a Madness). Ekkor tűnt fel a birminghami UB 40 is, mely egy munkanélküli segélyért folyamodó űrlapról kapta nevét. Első lemezük 1980-ban jelent meg, Signing Off címmel, majd egy ezt évre rá követte a második album, a Present Arms.

A három brit No. 1 slágert elért együttes 2001-ben egy válogatáslemezzel tűnt fel, így érett már az új album. A csapat honlapja szerint november közepén messzire kell utazni, hogy élőben lássuk a zenekart: Tahitin koncerteznek. Ezt követően Angliában és Írországban zenélnek és csak december közepén tűnnek fel a kontinensen.