Kipihenten tért vissza a Corrs

Vágólapra másolva!
Május 31-én, négy évvel legutolsó stúdióalbumuk után a The Corrs új lemezzel jelentkezik. A Borrowed Heaven sokszínű, lírai és kifinomult dalokat tartalmaz, jól tükrözi a zenekar fejlődését, mind előadói, mind pedig dalszerzői téren. A lehetőség, hogy átgondolják a történteket és feltöltődjenek, megtérülni látszik. A lemez 18 hónap alatt készült el, a dalokat Dublinban és Los Angelesben vették fel. A producer Olle Romo volt, aki közeli ismerőse előző albumuk, az In Blue producerének, Mutt Lange-nak.
Vágólapra másolva!

Amikor 2001 végén Andrea, Sharon, Caroline és Jim befejezték a turnézást, hatévnyi, szinte szüntelen utazás és lemezfelvételek sokasága állt már a hátuk mögött. Ekkor végre a világ legelfoglaltabb csapata is szentelhetett egy kis időt olyan mindennapi örömöknek, mint például a családi események, kapcsolatok, házastársak, sőt Caroline esetében az anyaság is. "Szükségünk volt rá, hogy visszakapjuk a régi életünket, és hogy rájöjjünk, vannak az életben sokkal fontosabb dolgok is, mint az, hogy mi jelenik meg rólunk a másnapi újságban" - magyarázta Andrea.

Az új albummal a Corrs új utakat fedezett fel mind zeneileg, mind pedig a dalszövegek terén, ám megtartották korábbi lemezeik dallamosságát és érzékenységét, melynek sikerüket köszönhették. "Egyszerűen csak nekifogtunk, és nem adtuk fel, amíg minden apró részlet nem volt tökéletes" - magyarázta Andrea. Ezzel az aprólékos figyelemmel választották ki a címet is: a Borrowed Heaven egyben a kulcs, hogy megérthessük az egész album gondolatvilágát. "Ez az idő, ami rendelkezésünkre áll, az a hely, ahol vagyunk. Ott és akkor, abban a pillanatban. Minden, ami világos és sötét, ami gyönyörű és csúf, minden öröm és minden fájdalom. Mind-mind tünékenyek. A mának kell hogy éljünk."

A Corrs mára 30 millió lemezt adott el világszerte. Ezúttal mind a négyen részt vettek a dalok írásában, és ez a módszer úgy tűnik, nagyon sikeres volt. "Mindenki beleadott valamit, és azt hiszem, ez teszi az albumot olyan különlegessé" - kommentálta Sharon.

Nemzetközi sikereik ellenére a Corrs gyökrei mégiscsak Írországhoz kötik a csapatot. Dundalkban születtek és nőttek fel, családjuk szeretete által övezve. Mindannyian nagyon korán elkezdték zenei tanulmányaikat. 1990-ben, Alan Parker The Commitment című filmjében tűntek fel először, ekkor Caroline és Andrea még iskolások voltak. Ekkor már régóta zenéltek mindenfelé Dublin környékén. A nagy áttörés 1995-ben jött el számukra, amikor először utaztak Amerikába. Itt egy Michael Jackson-koncerten összetalálkoztak a híres producerrel, David Fosterrel, és meghallgatást kértek tőle.

Forrás: [origo]

Foster számára elég meggyőzőnek bizonyult a csapat, hogy elvállalja első lemezük, a Forgiven Not Forgotten producerségét. A lemez 1996-ban került a boltokba, és többszörös platinalemez lett - Kanadában, Írországban, Ausztráliában, Spanyolországban, Dániában, Új-Zélandon és Nagy Britanniában, a világ többi részén pedig aranylemezes lett a csapat.

Második albumuk, a Talk On Corners 1997-ben jelent meg. Ekkora a The Corrs már nagy népszerűségnek örvendett, és rengeteg felkérést kaptak. Játszottak a Vatikánban megrendezett karácsonyi koncerten, a londoni Albert Hallban telt házas koncertet adtak Szent Patrik napján, énekeltek Pavarottival, voltak a Rolling Stones előzenekara, és szerepeltek a Commonwealth Games záró ünnepségén. A Talk On Corners 1998 legtöbb példányszámban elkelt brit albuma lett, és egyszer csak az albumuk elérte azt az addig csak a Beatles által produkált teljesítményt, hogy az angol slágerlistának az első két helyén a Corrs állt. Az album sok országban lett platina- vagy többszörös platinalemez, míg számtalan helyen aranylemezt tudhatott magáénak az együttes ezért az anyagért is.

Forrás: [origo]

1999-ben a Corrs csinált egy MTV Unplugged koncertet, mielőtt 2000-ben ismét nekifogtak volna egy új album, az In Blue felvételeihez. A csapat harmadik lemeze rendkívül rövid idő alatt megismételte az előző albumok hatalmas sikerét. A következő évben eljött az ideje, hogy a csapat kiadja a Best Of The Corrs lemezt, melyen olyan slágerek voltak hallhatóak, mint a So Young, a Runaway, a Dreams, a What Can I Do, a Breathless és a Give Me A Reason.

Az együttes legújabb albuma, a Borrowed Heaven a Corrs eddigi talán legjobb munkája. "Azt hiszem, ez a legjobb, amit eddig csináltunk. Rengeteg különböző hangulatot és stílust vegyítettünk össze, és az egész olyan áradó lett. A legutóbb is ezt mondtam, de tényleg azt gondolom, hogy ez a legjobb lemezünk. Legalábbis addig, amíg nem készítünk egy újat" - lelkendezett Andrea.

A nyitódalt, a Summer Sunshine-t - mely egyben a Borrowed Heaven első kislemeze is - Andrea írta. "Furcsa érzés, mikor rájössz, hogy elkészültél egy kislemezzel. Amikor meghallottuk ezt a dalt, mindannyian tudtuk azonnal, hogy ez lesz az első kislemez. Ez egy tökéletes, fülbemászó nyári sláger, amiről rögtön lehet tudni, hogy egy Corrs-nóta. Vidám és könnyed, de másrészt pedig egy nagyon szomorú dal. Egy titkos szerelemről szól, ami nem teljesedhet be, de nem tudsz túllépni rajta. Egy tiltott szerelem, mely a szívedben él csak tovább örökre" - magyarázta Andrea.

Az Angel-t Andrea és Caroline írta közösen elhunyt édesanyjukról. Az albumot édesanyjuknak, Jeannak, és édesapjuknak, Gerrynek ajánlották. "Ezzel a dallal köszönünk meg mindent, amit kaptunk tőle, és minden inspirációt, amit adott" - mondja Andrea. A titokzatos hangzású Hideaway Sharon egy barátjának íródott, aki akkoriban nagyon nehéz időszakon ment keresztül, míg a Long Night "a szakításról szól, és arról a szívszaggató érzésről, amikor még szerelmes vagy valakibe, de ő már nincs melletted" - magyarázza Sharon. A szívhez szóló Goodbye pedig Sharon búcsúja édesanyjától: "Sose gondoltam bele, hogy egy nap már nem lesz mellettem" - emlékezett.