Sting csimpánzra cserélné Busht

Vágólapra másolva!
A Police korábbi frontembere régebben is gyakran emelte fel szavát társadalmi igazságtalanságok ellen, harcolt az őserdőkért, és hébe-hóba beleszólt a politikába is. Ezúttal is így tett.
Vágólapra másolva!

Sting a német Welt am Sonntagnak nyilatkozva kifejtette, hogy nemigen szimpatizál a jelenlegi amerikai, republikánus kormányzással, és inkább egy "csimpánzra szavazna, mint Bushra". A november 2-án esedékes választásokba csak kívülről szólhat bele, pusztán megfigyelő lehet, mivel brit állampolgár - írja az Ananova.

Mivel voksolni nem tud, az őt kedvelőket próbálja az általa vélt helyes irányba terelni. Sting arról is beszélt, hogy egy politikusnak igen jól áll, ha képes kifejezni magát és megvan benne a gondolkodásra való hajlam: szerinte George W. Bush bizony hadilábon áll ezekkel. Kerryt becsületes és egyenes emberként definiálta, hibaként csak a humorérzék hiányát jelölte meg.

A Police volt énekesének nem ez az első politikai megnyilvánulása, már több alkalommal kötelezte el magát a béke, a szólásszabadság és az emberi jogok védelmében, ugyanakkor gyakran emelte fel szavát a diktatúrák alatt elkövetett bűnök és az őserdők kivágása miatt. Egyszer egy sajtóértekezleten támadta az Egyesült Államok és saját hazájának külpolitikáját, majd felszólította a világ kormányait, hogy segítsenek "összeszedni a darabokat" és adjanak rendes életet az iraki népnek. "Immár túl késő hibáztatni egymást. Túl késő sajnálkozni" - közölte komoran.