Linkin Park: fenyegetés és szakítás

Vágólapra másolva!
Nyílt háborúba kezdett a Linkin Park a kiadójával. A Los Angeles-i rap-metál zenekar szerint a lemezeladásokból való részesedése nem áll arányban azzal, hogy a Warner Music nyereségének tekintélyes részét az együttesnek köszönheti.
Vágólapra másolva!

"Felelősnek érezzük magunkat azért, hogy jó zenével ajándékozzuk meg a rajongóinkat" - fogalmaz a zenekar sajtóközleménye. "Sajnos azonban a Warner Music jelenlegi vezetésével ezt nem tartjuk megvalósíthatónak" - jelenti ki aztán az együttes, amelynek ugyan még négy albumra van szerződése kiadójával, mégis szeretne "megszabadulni" a kötelékeitől, és ennek érdekében azzal fenyegeti a lemezcéget, hogy a jövő évre esedékes lemezüket visszatartják.

A Warner Music ezzel szemben úgy gondolja, hogy ez az egész csak ügyes húzás a zenekar részéről, amely ezzel szeretne jobb feltételeket kicsikarni egy új szerződéshez.

"A Linkin Park tehetségét természetesen senki sem kérdőjelezi meg, az együttes menedzsmentje azonban fiktív számokkal, alaptalan vádakkal és kártékony fenyegetésekkel próbálja elérni a célját" - válaszolta a vádakra a lemezcég, amely szerint a Linkin Park mindig is bőségesen részesült az eladásokból, ráadásul a kiadó jelentős összeget fektetett be az együttes sikerébe.

A Linkin Park, amely 1999 óta tartozik a Warner Music kötelékébe, eddig összesen 35 millió albumot adott el világszerte, amely a banda szerint a kiadó teljes bevételének 10 százalékát teszi ki a 2000 óta eltelt időszakban, ám a lemezcég szerint ez az arány csak 3 százalék.

Szakítás tehát még nincs, de könnyen lehet a Linkin Park és a Warner Music között, viszont az együttes énekese, Chester Bennington és felesége már meg is tették ezt a lépést, ugyanis az énekes kilenc év után most jelentette be, hogy elválik Samanthától. A válást a hivatalos indoklás szerint "összeegyeztethetetlen különbségek" okozták.