Robbie Williams felnövőben

Vágólapra másolva!
Október 17-én, Berlinben mutatta be új lemezét Robbie Williams, és a koncerten egyértelműen jogot formált a pop királya címre, melyet az Intensive Care című ötödik lemezével szeretne bebiztosítani. Az új lemez Robbie első harmincon túli albuma, és ennek megfelelően az eddigi legkomolyabb, legérettebb munkája. Hallgasd meg az Intensive Care című lemezt hétfő déltől kedd délig az [origo]-n, és nyerd is meg!
Vágólapra másolva!

Sokan úgy gondolták, hogy Robbie Williams szakítása eddigi állandó szerzőtársával, Guy Chambersszel akár a karrierje végét is jelentheti. Chambers keze ugyanis az összes nagy slágerében benne volt, így kénytelen volt új segítőtárs után nézni. A választása végül is viszonylag meglepő módon egy kevéssé ismert, ám kritikailag rendkívül elismert dalszerző-énekesre, Stephen "Tin Tin" Duffyra esett.

Duffy karrierjét még a Duran Duran legelső felállásában kezdte, ám onnét még idejekorán kivált, és inkább szólóban próbálkozott (egy kisebb sláger kivételével nem túl nagy kereskedelmi sikerrel), majd Lilac Time néven alakított zenekart, hogy aztán a kilencvenes években újra visszatérjen a szólókarrierjéhez, amelybe egy közös lemez is belefért régi duranos barátjával, Nick Rhodesszal. 2004-től ő lett Robbie Williams zeneszerzője, és az együttműködés első eredménye a Radio című dal lett - Robbie hatodik brit No. 1-ja, és nem mellesleg egész karrierje egyik legjobban sikerült slágere.

Ezek után igencsak érdekesnek tűnt a Duffy-Williams duó következő nagy dobása, amely az Intensive Care-re keresztelt nagylemez lett. Más kérdés, hogy ez korántsem egy vidám korszakát dokumentálja az énekes életének. Robbie tavaly múlt el ugyanis harmincéves, és ezt nagyon nehezen tudta idáig feldolgozni. Az Angliát Beverly Hillsszel felcserélő énekes saját bevallása szerint depresszióval küszködött, amelyben szerepet játszott gyógyszerfüggősége és vágyódása egy kiegyensúlyozott magánélet iránt - több interjúban is igyekezett bizonygatni, hogy ő még mindig csak egy kisfiú, aki szeretetre és megértésre vágyik, nem pedig egy milliomos popsztár.

Mindezek kihallatszanak az albumból is, hiszen a majdnem két éven keresztül tartó felvételi munkákra rányomta a bélyegét Robbie "midlife crisisa" is, továbbá a gyerekkori ártatlansága iránti nosztalgia. Az Intensive Care ugyan nem nyit forradalmian új fejezetet Robbie pályafutásában, mégis "felnőttesebb" a hangzás, és mindenképpen változást mutat a korábbi image-hez képest: egy megkomolyodott és az önmarcangolásra is hajlamos Robbie Williamset hallunk a tréfás kedvű, kisfiús mosolyú korábbi Take That-sztár helyett.