Mozgó szobában a Radiohead

Vágólapra másolva!
A Radiohead megkezdte új stúdióalbumának munkálatait. A brit zenekar egy öreg kísértettanyára emlékeztető házban lakik, és gyűjti az ihletet a lemez dalaihoz.
Vágólapra másolva!

Az oxfordi együttes hivatalos weboldalán látott napvilágot múlt héten az a közlemény, melyben Thom Yorke, a Radiohead frontembere bejelentette, hogy újra stúdióba vonulnak egy kis időre. A 2003-as Hail To The Thief utódának munkálatai tehát megkezdődtek, bár előreláthatólag nem a legutóbbi lemez szellemében születnek az új számok. Ami még újdonság, hogy a http://www.radiohead.com/deadairspace címen a zenekar blogot ír a lemezfelvételről:

"Egy nagyon öreg házban lakunk: a szobák mozognak. Mindenütt zajok. A zene egy lüktető, vastag és fekete olajfolt" - olvasható a blogon egy vasárnapi bejegyzésben. A környezet úgy látszik erős hatást gyakorolt a bandára, remélhetőleg azonban még a teljes pszichózis előtt sikerül befejezni az új anyag felvételeit. Állítólag már tavaly év eleje óta vettek fel új szerzeményeket, de mindezidáig nem jelent meg hivatalos közlemény a soron következő, hetedik albumról.

Az elmúlt tíz év egyik legsikeresebb brit zenekarának menedzsmentje megerősítette a híreket és hozzátette, hogy Yorke és csapata most igyekszik ötleteket meríteni, hogy egyáltalán milyen irányba szeretnének zeneileg továbblépni. A lehetőségek teljesen nyitottak, mivel az EMI-val aláírt szerződésüket már teljesítették, így jelenleg gyakorlatilag kötelezettségek nélküli a zenekar. Ugyan nem zárkóznak el attól, hogy továbbra is az EMI-val dolgozzanak együtt, de ez esetben szeretnék visszakapni annak régi arcát, amikor "nem voltak még annyira elfoglalva a részvényesekkel".

Az új lemez zenei világával kapcsolatban Yorke az NME-nek azt nyilatkozta, hogy mostanában változásokon megy át az egész zenekar, de mindezt jónak nevezte. "Minden rendben halad. Kicsit olyan lesz, mint a 2000-es Kid A" - mondta az énekes.