A 2003-as év egyik legnagyobb nemzetközi sikerét a jamaicai, portugál és kínai felmenőkkel is büszkélkedő Sean Paul aratta. A dancehall világsztárja a jövő hónapban jelenteti meg következő lemezét, vélhetően újabb slágerekkel, melyek közül szerda este már el is hangzott néhány a Nagyszínpadon. Szigetes sajtótájékoztatóját egy meglepő bejelentéssel kezdte: magyar edzőtől tanult vízilabdázni, és ő már felkészítette Seant arra, hogy milyen remek helyre jön majd koncertezni. Azért persze az új lemez is szóba került.

Mikor lesz új lemez és mit árulsz el róla?

- Szeptember végén jelenik majd meg, és Trinity (Szentháromság) lesz a címe. A cím nem véletlen: Három évig dolgoztam rajta, ez a harmadik lemezem, végül jamaicaiként a harmadik világban élek, és ott készült a lemez is. Több tehetséges jamaicai producerrel is dolgoztam együtt, de az igazi újdonság az lehet, hogy a "seggrázós" slágerek mellett több mélyebb jelentésű dal is található lesz majd a lemezen.

Mit értesz mélyebb jelentésen?

- Jamaicában sajnos nem mennek jól a dolgok manapság. Rengeteg az erőszak, a gyilkosság. Egyik legjobb barátomat idén agyonlőtték Kingstonban, és a lemez egyik dalát az ő emlékének szenteltem. Ez a Never Gonna Be The Same című szám, és e konkrét tragédia kapcsán az engem ért fájdalmat és veszteséget próbálom kifejezni. Vagy egy másik dalban azt a kérdést teszem fel a világ összes vezetőjének és politikusának, hogy miért nem lehet vérontás nélkül megoldani a problémákat, holott már az egész világnak elege van az erőszakból.

A Dutty Rock című albumod igazi világsiker lett, közel hatmillió példányban kelt el. Mennyire változtatta meg az életed mindez?

- Nem sokban. Például 5 éve ugyanaz az autóm van, egy Toyota. A legdrágább dolog, amit vettem, az a medál a nyakamban, egyébként nem sokat változtam. Egy házban lakunk anyámmal és a nagymamámmal, úgy gondolom, hogy felelős vagyok értük. Ezeket vélem igazán fontos dolgoknak, míg az anyagi javak sosem izgattak - a család és a barátság sokkal értékesebbek számomra.

Mit gondolsz, mitől lettél ennyire népszerű nemzetközi viszonylatban?

- Ha hallgatsz egy Bob Marley-számot, általában érted a szövegét, még akkor is, ha nem tudsz jól angolul. Mostanság azonban Jamaicában az angol egyik helyi változatát beszélik, és a többi dancehall-reggae előadó is ilyen nyelven írja a szövegeit. Én viszont tudatosan törekedtem arra, hogy minél több angol kifejezést használjak a szövegeimben, így azok szélesebb körben is érthetőek.

És hogy tetszik a fesztivál, mennyit láttál belőle?

- Nagyon, igazi őrület az egész. Hihetetlen, mennyien vannak, őszintén szólva nem számítottam ekkora tömegre. Sajnos az országból nem sokat láttam, de igyekszem nyitott lenni arra az energiára, amit a színpadon befogadhatok.