Az FBI faggatta a Busht támadó énekest

Vágólapra másolva!
Az FBI és a brit titkosszolgálat is kikérdezte az egyik legnépszerűbb brit énekest, Morrissey-t, miután a volt Smiths-frontember bírálta Bush és Blair politikáját és az iraki háborút.
Vágólapra másolva!

A már hosszabb ideje Los Angelesben élő Morrissey többször is kritizálta Amerika iraki politikáját, és interjúkban terroristának nevezte Bush elnököt. Ezzel a tevékenységével az idén 47 éves énekes felhívta magára az amerikai és a brit nemzetbiztonsági szervek figyelmét is.

"Az FBI és a Special Branch (a brit nemzetbiztonsági szerv) meghallgatott, és alaposan kikérdezett, a vallomásomat pedig magnóra vették. Azt próbálták eldönteni, hogy veszélyt jelentek-e az amerikai vagy a brit kormányra. De nem tartott sokáig, hogy rájöjjenek, nem így van" - idézi Morrissey-t az MTV.

"Nem tartozom egyetlen politikai csoporthoz sem," - folytatta az énekes - "nem is igazán mondok semmit addig, amíg nem kérdeznek, és tüntetésekre sem járok. Mindig azt feltételezem, hogy az úgynevezett tekintélyelvű alakok is úgy tartják, a rockzene kicsit őrült és érinthetetlen platform az alsóbb társadalmi osztályok számára, hogy valami figyelemre méltót mondjanak."

"Nézetem szerint sem az Egyesült Államok, sem pedig Nagy-Britannia nem nevezhető demokratikus társadalmaknak. Nem mondhatod el igazán a véleményed, és ha mégis megteszed, nyomoznak utánad" - szűrte le a tanulságot Morrissey, aki már korábban is felhívta magára a hatóságok figyelmét karakán kijelentéseivel.

A sokadvirágzását élő énekes áprilisban egyébként új lemezzel jelentkezik. A legutóbbi Morrissey-lemez, a hét év szünet után megjelenő You Are The Quarry két éve világszerte nagy sikert aratott: Nagy-Britanniában a második helyezést érte el az albumlistán, Amerikában a 11. lett a Billboard-listán, de befért a német top 10-be is. Morrissey legújabb albumának Ringleader Of The Tormentors lesz a címe, és három szám már ki is szivárgott róla az internetre.