A német nyelvterületen igen jó kritikákat kapó albumról a Hello Sun című számhoz készült videoklip is (ezt el lehet csípni a VIVA TV-n is), ami jó választásnak tűnik, hiszen egyrészt a lemez tempósabb dalai közé tartozik, másrészt pedig itt hallható talán a leginkább fülbemászó refrén is.

Amiért azonban igazán érdemes hallani a Reprint-et, az az, hogy azon kevés honi gitáros album közé tartozik, ahol nem hallható rögtön az első taktusokból, hogy magyar lemezzel van dolgunk. Ennek nem az az oka, hogy angol nyelvű számok találhatók rajta, hanem az, hogy az album úgy szól, ahogy többé-kevésbé egy gitárzenekar lemezének szólnia kell 2006-ban, akár gitárfüggönyös, torzítós elszállásról, akár vonósokkal színezett lassú számról van szó.

Forrás: www.kalinkaland.de

Persze ezek a lemez két zenei végletét jelentik, jobbára középtempós, jellemzően brit beütésű gitárpopot hallhatunk, jó adag nagyvárosi melankóliával. Legtöbbször a Cure ugorhat be a hallgatónak, de az énekstílus hallatán elkerülhetetlen a Suede említése, és egy-egy basszusfutam erejéig beugorhat az Interpol (az album talán legjobb száma, az Identity révén), sőt, a Holograms alapján akár a Placebo is. Mindezektől függetlenül bátran kijelenthető, hogy az Amber Smith rendelkezik saját karakterrel, és nem nyomják agyon a lemezt az angolszász példaképek. Az album - melynek lemezbemutatójára március 10-én, pénteken a Süss fel napban kerül sor - itthon a CLS Records terjesztésében kapható.

Inkei Bence

Nyerd meg a lemezt!

Játékunkban három példányt sorsolunk ki az Amber Smith: Reprint című CD-jéből. Kérdésünk: ki volt a Cocteau Twins énekesnője?

A helyes megfejtéseket március 17-ig a nyeremeny@origo.hu címre várjuk. A levél tárgya ez legyen: Amber Smith.