Az előrejelzések szerint estére ismét felmelegszik a levegő, persze a jó időjárásra szükségünk is lesz, hiszen újabb zsúfolt nap elé nézünk: jön a Beatsteaks, a Gathering, a Placebo, Natacha Atlas, késő este pedig egy ősi szamurájcsalád sarja tart táncbemutatót.

Hétfőn délután fél öt körül ne lepődjön meg senki, ha a Nagyszínpad környékén csak német szót fog hallani, ugyanis ekkor lép színpadra az egyik legnépszerűbb mai germán rockzenekar, a Beatsteaks. Az angolul éneklő együttes lendületes, punkos popzenéjével tavaly már egyszer bevette a Szigetet, most újra bepróbálkoznak. Őket a holland The Gathering követi, és az elszállós, misztikus metálzenében utazó együttest nem is nagyon kell bemutatni, lévén, hogy elég nagy rajongótábora van nálunk is.

Aki azonban ennél mozgalmasabb zenére vágyik, hattól megnézheti az egyik klasszikus szigetes kultuszbandának számító, Nefogazz! előadását a Pesti Est színpadon, rögtön utána pedig a honi metálszcéna legnagyobb reménységét, az Isten Háta Mögött zenekart, vagy ha biztosra akar menni, akkor helyette a Beatricét a Hammerworld színpadon. Persze az igazán kemény arcok előtte fél hattól biztos ott lesznek a már-már legendás Leukémia zúzásán a Wan2 színpadon, ahol viszont este a Puzzle és a Zagar már lágyabb húrokat szólaltat meg.

A hosszabb szünet után újra előkerülő rátóti szörny, Sub Bass Monster is magáénak tudhat egy Sziget-himnuszt a 4 ütem révén, de fókuszban az új lemeze lesz a Nagyszínpadon, háromnegyed nyolctól. Ezután újabb erős műfajváltás lesz, hiszen darkosra maszkírozott fiatalok váltják fel a baseballsapkás srácokat a homokban, hiszen jön a Placebo, idén már másodszorra.

Aki már esetleg unja Brian Molkóékat, annak ott van Natacha Atlas a Világzenei színpadon, de mivel már ő is többször járt nálunk, biztos lesz, akinek ő sem lesz elég jó, nekik másfajta programot javaslunk, mert aztán éjjel ismét jönnek a nagyágyúk: a Wan2 színpadon az ambient techno egyik ősatyja, az Orb repíti a hallgatókat másik dimenzióba, a Hammerworld színpadon az Exploited bizonyítja be, hogy a punkok még mindig nem haltak meg, a Party Arénában pedig Anthony Rother és a Tiefschwarz minimál-elektrójára lehet majd verni a padlót.

Fél kilenckor érdemes elkanyarodni az Afro-Latin Színpad felé, ahol a Grupo Samba & Capoeira Brasil nevű társulat brazil szamba és capoeira tánc- illetve harcművészeti műsort nézhetjük meg - az utóbbi években az egymáson pörgő félmeztelen braziloknak mindig nagy sikere volt a Szigeten, ahogy a világon mindenütt. Ide este tizenegyre is visszajöhetünk, ekkor kezdődik a DJ Bodoo brasil electro funk partyja.

Különösen erős programot ígér azt MTV Színház- és Táncsátor is: fél tizenegytől a portugál Mísia mutatja be új, Drama Box című lemezét - az énekesnő korábban már járt nálunk a Millenárison, akkor felejthetetlen ízelítőt adott a fadóból, tangóból és boleróból gyúrt zenei világából. A koncert után akár le is táborozhatunk, hiszen éjfélkor következik Frenák Pál Mennono című koreográfiája, majd az ősi szamurájcsalád sarja, Mariko Takayasu és társulata mutatja be Amaae & Hungary Mandala című darabját.