Vágólapra másolva!
Új lemezt adott ki Horváth Charlie Másképp ugyanúgy címmel: az új album néhány dalát maga az énekes élőben mutatta be csütörtökön a New Orleans Pubban.
Vágólapra másolva!

A lemez dalaival a közel négy évtizede pályán lévő énekes visszatért korábbi stílusához. Charlie nyolc évvel ezelőtt jelentett meg az új koronghoz hasonló stílusú albumot. Mint a sajtóbemutatón is elhangzott, az énekes úgy tért vissza a "régi énjéhez", hogy közben tükrözi mindazt, amivel ő maga is más lett az elmúlt években. A Másképp ugyanúgy című albumon tizenhárom dal, valamint egy bónusz felvétel, az Ami soul az szól hallható.

Charlie elmondta, hogy a lemez saját kiadásában jelent meg, a terjesztését az EMI vállalta magára. Az album készítésében "klasszikus" szerzőtársak és újak is részt vettek. A dalok többségének Horváth Attila a szövegírója, a zeneszerzők között van Lerch István, László Attila, valamint az Abrakazabra nevű zenekarból Varga Antal. Az énekes fia, Ákos - művésznevén Axl - szintén megajándékozta édesapját két dallal (amellett, hogy a bónuszként lemezre került szám is az ő szerzeménye.)

Horváth Charlie sikeres lemezek után váltott ismét. A "kaland" öt évvel ezelőtt indult. A 2001-ben megjelent Jazz című lemezét egy évvel később a Soul and Jazz, majd a Funky Soul and Jazz követte és mindhárom aranylemez lett. A közönség ennek ellenére most minden bizonnyal örömmel fogadja, hogy visszatér jellegzetes hangzásvilágához.

A dalok azoknak a zenészeknek az előadásában szólalnak meg a lemezen, akikkel Charlie az elmúlt években folyamatosan együtt dolgozott. A két szerzőn kívül Halász János (billentyűs hangszerek), László Attila (gitár), Lattmann Béla (basszusgitár), Csiszár Péter (szaxofon), Borlai Gergő (dob) és Horváth Ákos (gitár) , aki több koncertjén is a színpadon állt már vele. A hangszerelés Lerch István, László Attila, Halász János és Horváth Ákos munkája.

Charlie a lemezbemutatón megköszönte alkotótársai munkáját, s beszélt arról, hogy szeretné, ha a népszerű Charlie-klub a New Orleansban folytatódhatna. A bemutatón két dal hangzott el, mindkettőt nagy ovációval fogadta a szakmai közönség, akik között több élvonalbeli zenész is megjelent. A közreműködők közül csupán Lattman Béla hiányzott turné-kötelezettsége miatt. Az eljátszott dalok közül az énekes szerint különösen a Csoda egy szombat délután számíthat komoly közönségsikerre.