A Metallica dallamosabb zenével tér vissza

Vágólapra másolva!
James Hetfieldék a napokban újabb információkkal szolgáltak készülő kilencedik stúdióalbumukról. A zenekar Rick Rubin segítségével leginkább a '80-as évekbeli Metallicát kívánja felidézni, és ha minden igaz, jóval dallamosabb zenei köntösbe rejtve.
Vágólapra másolva!

Azt már idén év eleje óta tudni lehet, hogy végre stúdióba vonult a Metallica, hogy új stúdióanyagot rögzítsen, és 2006 óta az sem titok, hogy megváltak régi producertársuktól, Bob Rocktól tizenöt év munkakapcsolat után, és Rick Rubint kérték fel új albumuk produceri feladataira.

A március óta kisebb-nagyobb megszakításokkal tartó stúdiómunka végeredményéről végre a napokban újabb információkat osztott meg a sajtó képviselőivel a banda. Zeneileg már a stúdióba vonulásukkor is célul tűzték ki Hetfieldék, hogy inkább a '80-as évekbeli hangzásukhoz nyúlnak vissza, de ahogy pár napja Lars Ulrich dobos nyilatkozta, "jóval dallamosabb" lemezre készülhetnek a rajongók.

"A mostani új dalainkban sok minden visszaköszön a '80-as évekből - hosszú, epikusabb szerzemények sokféle zenei műfaji ráhatással, zúzósak, de egyben jóval dallamosabbak is" - mesélt új stúdiókorongjukról a dobos.

De Rick Rubinnal való közös munkájuk is szóba került. "Önmagunk miatt, hogy továbbra is kreatívan tudjunk gondolkodni, egyszerűen szükség volt a váltásra, hogy másfajta körülmények és tempó mellett dolgozzunk. Az önvédelmi mechanizmusainktól megszabadultunk és nagyon arra törekedtünk, hogy újra kihívások elé legyünk állítva. Rick totálisan megváltoztatott bennünk mindent, amit eddig a lemezkészítésről tudtunk vagy tapasztaltunk az évek során" - fűzte hozzá Lars Ulrich.

A végeredményről, azaz a dalokról ennél többet azért még nem voltak hajlandóak megosztani az újságírókkal. Ulrich inkább a számok munkacímeivel viccelődött, mivel állítólag a lehető legnevetségesebb dalcímeken futnak még a kiforrásban levő számok, többek között a 19, 10, a German Soup (Német leves), Glass Cow (Üvegtehén) és a Black Squirrel, azaz Fekete mókus szerepel a kezdetleges tracklistán. Egy biztos, most már a lemez a végleges stádiumba került, melynek pontos megjelenési dátumát hivatalosan még nem tették közzé.