Leona Lewis Amerikát is meghódítja

Vágólapra másolva!
Az elmúlt hónapokban szinte minden slágerlistát sikerült meghódítania Amerikában a friss felfedezett Leona Lewisnak. Az énekesnő így Kim Wilde óta, azaz közel húsz év után az első brit nő, aki az amerikai Billboard lista első helyére juthatott dalával.
Vágólapra másolva!

Több mint két évtized után Leona Lewis mondhatja magát az első nőnek, aki brit színekben képes volt szinte az összes amerikai slágerlistát meghódítania.

Az aranytorkú énekesnőnek az elmúlt hónapokban a teljes ismeretlenségből sikerült arra az amerikai piacra betörnie, ahol korábban csak nagyon kevés britnek volt szerencséje látványosabb sikereket felmutatnia. Bleeding Love című slágere az amerikai pop listán, valamint a Billboard Hot 100-as listán is egyszerre került a dobogó élére, amire utoljára 1987-ben volt példa, amikor is Kim Wilde Supremes-feldolgozása, a You Keep Me Hangin' On című dallal érte el ugyanezt az eredményt. Amerikai sikereinek hátterében azért egy erős helyi menedzsment és zenei produceri csapat áll, méghozzá Simon Cowell, aki a múlt évben egy öt millió dollár értékű szerződést hozott össze a fiatal lánynak. Zenei producerként pedig Clive Davis csatlakozott hozzájuk, aki annak idején többek között Whitney Houston karrierét is útnak indította.

Lewis első amerikai debütje az X-factor nevű tehetségkutatóban esett meg, ahol az akkor még őt zsűriztető Cowell figyelt fel a lány rendkívüli képességeire, és vette szárnyai alá. A 22 esztendős Leona az amerikai siker láttán kissé hátat fordítva kelet-londoni gyökereinek most a tengeren túl felé vette az irányt. Az elmúlt hetekben szinte az összes komolyabb kinti show-műsorban láthatta a nagyérdemű, legutoljára Oprah Winfrey látta vendégül, mely szereplés nem kis hatást gyakorolt a művésznő lemez - és digitális eladásaira. Ahogyan Leona fogalmazott az elmúlt időszak történéseiről, "egy álom vált valóra számára" ezzel az amerikai sikersorozattal. Brit női előadók közül elsőként 1965-ben Petula Clark Downtown című dala, majd 1981-ben Sheena Easton slágere, a Morning Train ért el hasonló eredményeket.