Ingyen adja új dalát a Coldplay

Vágólapra másolva!
Új lemezének első dalát, valamint két koncertet kíván ajándékba adni rajongóinak a Coldplay. A Violent Hill című dal a zenekar hivatalos honlapjáról mától tölthető le ingyenesen. Mindezt egy hétig tudják megtenni az érdeklődők, utána már csak pénzért lehet megszerezni a hivatalos zeneáruházakból.
Vágólapra másolva!

Pár évvel ezelőtt még azzal piszkálták egyesek a Coldplay csapatát, hogy még ha ingyen adnák a zenéjüket, akkor sem venné meg senki. Azóta persze eltelt pár esztendő, a fiúk a brit zenei szcéna egyik legerősebbjévé nőtték ki magukat. Most viszont ők döntöttek úgy, hogy hamarosan boltokba kerülő új lemezük első felvezető dalát ingyenesen odaadják rajongóiknak. A Violent Hill címre hallgató új szerzemény mától tölthető le ingyenesen a banda hivatalos honlapjáról, amivel érdemes sietni, mivel ez az ajánlat csak egy hétig tart, utána már csak pénzért lehet megvásárolni az online zeneáruházakból.

Ezzel párhuzamosan két további ingyenes bulit is meghirdettek. Június 16-án ingyen lehet bejutni a csapat londoni, Brixton Academyben megrendezésre kerülő koncertjére, majd négy nappal később pedig a New York-i Madison Square Gardenben küzdhetnek meg a legfanatikusabbak az ingyenes bejutásért. A jegyeket a tervek szerint egy - a zenekar honlapján meghirdetésre kerülő - versenyen keresztül szerezhetik meg a rajongók. Ennek pontos részleteit hamarosan megtalálhatják az érdeklődők a weboldalukon.

A zenekar mindeközben azt is elárulta, hogy új lemez a Viva La Vida címet kapta, ami egyébként Frida Kahlo festménye után lett így elkeresztelve. De hogy Kahlo modernitását egy picit felülbírálják, fogták Eugene Delacroix 1830-ban készült A Szabadság vezeti a népet című alkotását, és ebből készítették el a végleges borítót.