Beszól torrentezőket perelő kiadójának az Iced Earth

Iced Earth
Vágólapra másolva!
A metálzenekar azután szólalt meg, hogy a német Century Media kiadó 7500 torrentezőt perelt be, amiért letöltötték az Iced Earth és a Lacuna Coil új albumait.
Vágólapra másolva!

A kiadó a héten a New Jersey-i bíróságon nyújtotta be a keresetet az ip címekről azonosítható ismeretlen tettesek ellen: közülük 4327-en az Iced Earth Dystopia című lemezét, 3136-an pedig a Lacuna Coil Dark Adrenaline c. albumát töltötték le vagy osztották meg. "Tudomásunkra jutott, hogy a Century Media bepereli a rajongókat, amiért azok többek között a mi albumunkat is letöltötték" - szólalt most meg az Iced Earth gitárosa, Jon Schaffer. "Szeretném világossá tenni, hogy mindez a mi tudomásunk nélkül történt, és sajnos a hozzájárulásunkat sem kérték ki" - folytatta a zenész. "Bármennyire is nehéz helyzetben vannak a kiadók, ezt egy elhibázott lépésnek tartjuk. Szeretnénk, ha a rajongóink tudnák, hogy ezt mi nem hagytuk volna jóvá, ha rajtunk múlik."

Fotó: Justin Borucki

Schaffer arról is beszélt, hogy próbálnak alkalmazkodni az új modellhez, és támogatják a Spotifyhoz hasonló stream szolgáltatásokat, illetve igyekeznek minél többet koncertezni. Amennyiben a bíróság helyt ad a Century Media keresetének, az internetszolgáltatókat kényszerítenék arra, hogy adják ki a felhasználók személyes adatait, és így már elindulhatna ellenük az eljárás.