A Bëlga lemeze csajozik, az Artisjusba megy

Sanyi csajozik, Belga, Sanyi album
Vágólapra másolva!
Az október 16-án, szerdán a boltokba kerülő, Sanyi című Bëlga-lemezhez nemcsak rendes videoklip készült, a multiknak beszóló Gyarmat, hanem egy teljes videósorozat. A koncepció a fordított lemezbemutató: a lemeznek, tehát Sanyinak mutatják be Budapestet, aztán majd más magyar városok is jönnek.
Vágólapra másolva!

Az még annyira nem izgi, ahogy Sanyi megérkezik, no de utána jönnek a fergetegesnél fergetegesebb a kalandok: a Városligetben rögtön hiphoplegendákkal kezd bandázni; van csajozás; lerészegedés; másnap problémák a zuhanyzóval. Sanyi egy fontos kötelességének is eleget tesz: lejelenti magát az Artisjusnál. A Facebookon lehet követni az újabb és újabb epizódokat. Alább a legviccesebb, az átlag félperces videóknál egy kicsit hosszabb Sanyi csajozik című mű látható. A Modell Trió 1989-es lemezére vet szemet, ám megjelenik a színen egy kazetta (!). "Sanyi bekeményített. Tudta, hogy ez imponálni fog a csajoknak" - olvasható a leírásban.

A cd, mint az a videókon is látható, nem szokványos, hanem nagyméretű papírtokba van csomagolva, egy poszter is jár mellé. A sajtóközleményben a zenekar többek között ezt mondja: "Talán azon nevettünk a legtöbbet a munka során, hogy Sanyira kereszteltük a lemezt. Nincs semmi apropója a névválasztásnak, de ma már bánjuk, hogy nem keresztneveket kaptak a korábbi albumok. Mint például: Norbert, Zsuzsa, László, Attila".

A Bëlga nemcsak Sanyi kalandjairól posztol a Facebookon, hanem nemrég így ajánlották az alábbi videót: " Egy nagyon pontos magyarázat a Gyarmat című számhoz. Melegen ajánljuk mindenkinek." Farkas Attila Márton kultúrantropológus az öngyarmatosítás jelensége szempontjából világítja meg a dalt, no meg úgy általában a magyar történelmet Szent Istvántól kezdve.