Nem kell ráznom a seggem, mert van agyam

Lily Allen: Hard Out Here videoklip
Vágólapra másolva!
Lily Allen visszatért, és kiosztja Miley Cyrus- és Robin Thicke-féléket, a szexista szórakoztatóipart, egyáltalán: mindenkit, aki kihasználja a nőket.
Vágólapra másolva!

A Hard Out Here klipjének elején zsírleszívást hajtanak végre Lily Allenen, miközben menedzser (egy fehér, idősebb férfi) hiába próbálja őt bejuttatni a nagy talk show-kba. "Hogyan hagyhatja el valaki magát ennyire?" - kérdi, mire a plasztikai sebészek: "az önuralom hiánya". "Szültem két gyereket" - méltatlankodik Lily Allen, majd elkezdődik a dal és a klipszerű rész. Lily Allen és (jobbára fekete) táncosai twerkölnek, pezsgőt locsolnak egymásra, van erotikus banánevés és szexi dísztárcsatisztítás, és persze mindez paródia. Néha megjelenik a menedzser, és igyekszik minél erotikusabb viselkedésre tanítani Allent. A termékelhelyezések is megkapják a magukét, valamint a Blurred Linesvideójában (egyéb bűnök mellett) péniszméretével dicsekvő Robin Thicke is kap egy direkt szúrást: Lily Allen vaginájáról szól a felirat.

A dalszöveg módszeresen végigmegy a feminizmus legismertebb témáin (itt elolvasható): ha a nők a szexuális életükről beszélnek, akkor kurvák, míg a férfiak ugyanezt nyugodtan megtehetik; át kell törni az üvegplafont; a nők állítólag arra vágynak, hogy szexuális tárgynak tekintsék őket; "ha nem csináltatod meg az arcodat, egyedül maradsz", na meg a címbe kiemelt mondás.

Lily Allen utoljára 2009-ben adott ki lemezt (kritikánk itt olvasható), azóta saját számai sem voltak, csak egy-két vendégszereplése. Nemrég egy karácsonyi reklámhoz készült Keane-feldolgozással vétette észre magát, ami talán a brit karácsonyi no. 1 is lehet; de ez a szám az igazi visszatérése. Greg Kurstin producerrel egyéb dalokon is dolgoznak, egyelőre nem tudni, mi lesz belőlük. A Hard Out Here rendezője Christopher Sweeney.