Hétvégi kulturális programajánló

Bogányi Gergely zongoraművész
Budapest, 2015. január 21. Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész játszik a magyar kultúra napja előestéjén tartott gálakoncerten, az új, magyar fejlesztésű Bogányi-zongora bemutatóján a Zeneakadémián 2015. január 21-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Szombaton rendezik meg a Színházak Éjszakáját, de azok sem maradnak program nélkül a hétvégén, akik nem színházrajongók. Bérczesi Róbert szülinapi koncerttel búcsúztatja a nyarat, jön a Nickelback, Bogányi Gergely szabadtéren zongorázik, és már csak vasárnapig látható egy különleges kiállítás Robert Capa képeiből.
Vágólapra másolva!

Koncert

Bérczesi Róbert, a hiperkarma zenekar frontembere idén lesz 40 éves, ezt a jeles eseményt pedig kétszer is megünnepli közönségével. Először pénteken a Budapest Parkban, majd pedig a hónap végén a Müpában. Arra a koncertre már minden jegy elkelt, így aki nem szeretne kimaradni az élményből, az a Budapest Parkban hallgathatja meg az énekes-dalszerzőt. Az ígéretek szerint a legújabb szerzemények mellett régebbi, ritkán játszott dalokat is hallhatunk majd tőle.

Szombaton pedig a Rohadék Rockcsempész Turné 2016 keretében a Barba Negra Trackben koncertezik a Tankcsapda. A debreceni rockereknek

ez lesz az egyetlen fővárosi koncertjük 2016-ban.

Kiállítás

Sinclair ZX Spectrum, Atari ST, IBM AT és XT, Commodore 64 - többnyire ilyen típusú számítógépeken készültek azok a komputerművészeti alkotások, amelyek a Magyar Nemzeti Galéria Magyar művészek és a számítógép című időszaki kiállításán láthatók szeptember 18-ig. A kiállítás az 1970-es évek közepén Magyarországon kibontakozó számítógépes művészet első, a rendszerváltásig tartó korszakával foglalkozik.

Szeptember 20-án zár a PH21 fotógaléria RGB című, kortárs fotóművészek képeiből válogató kiállítása. Olyan fényképeket láthatunk a tárlaton, amelyek esetében bizonyos színek válnak a műalkotások fő kifejezőeszközévé.

Egy másik érdekes fotókiállítás is már csak pár napig látható:

a Mai Manó Ház első és második emeleti kiállítóterében a világ egyik legismertebb magyar származású fotográfusának munkáiból Robert Capa - A háború és béke képei címen válogattak a kurátorok. A kiállítást korabeli folyóiratok, a magyarországi Capa-gyűjtemény teljes anyagát bemutató slideshow és egy, az életéről szóló, 50 perces dokumentumfilm egészíti ki.

Fesztivál

Szombaton rendezik a Színházak Éjszakáját, amelynek keretében egyetlen karszalaggal harminc fővárosi színházban lehet részt venni különböző programokon.