Részletek derültek ki Chuck Berry utolsó albumáról

Chuck Berry
Chuck
lemezborító
Vágólapra másolva!
Chuck Berry utolsónak tervezett lemeze már csak posztumusz album lehet, mivel a rock and roll- legenda március 18-án, múlt szombaton meghalt. Az album hivatalosan nyáron jelenik meg, és valószínűleg Berry halála miatt időzítették keddre az első dal megjelentetését. 
Vágólapra másolva!

Június 8-án jelenik meg Chuck Berry utolsó albuma. A lemez megjelentetését tavaly októberben, éppen Berry 90. születésnapján jelentették be. Az album egyik különlegessége, hogy majdnem 40 éves csöndet tör meg, ugyanis előtte 1979-ben, adott ki utoljára stúdiólemezt a rock and roll legenda. Azt már a bejelentéskor közölték, hogy a nagy szünet után ez lesz az első, de Berry életében egyben az utolsó. Csak akkor még nem tudták, hogy amellett, hogy az utolsó, még

posztumusz is lesz.

Chuck Berry ugyanis március 18-án, szombaton meghalt.

A Chuck borítója Forrás: Facebook.com/ChuckBerry

A lemez címe egyszerűen Chuck lett, és 10 dal lesz rajta, ezek közül 8 Berry saját szerzeménye. Az albumon Berryt zenekara, a Blueberry Hill Band kíséri, ahol egyébként több Berry-gyerek is játszik. A fia, Charles Berry Junior gitározik, lánya, Ingrid pedig szájharmonikázik. A Billboard azt írja, hogy a legenda

unokája, Charles Berry III is velük zenélt a felvételeknél.

A zenekar és a családtagokon kívül pedig vendégek is játszanak a Chuck-on: Gary Clark Jr., Tom Morello és Nathaniel Rateliff segítettek be.

Berryék 1997 és 2014 között vették fel a 10 dalt. A lemezt a Dualtone Records gondozza, és Berry halála után néhány nappal, kedden közzé is tettek egy számot. A Big Boys a klasszikus blues-rock köntöst kapta, a Johnny B. Goode-ra hajazó riffekkel. Egyébként a Big Boys-on játszik Morello és Rateliff is.

A Chuck tracklistje:

1. Wonderful Woman
2. Big Boys
3. You Go To My Head
4. 3/4 Time
5. Darlin
6. Lady B. Goode
7. She Still Loves You
8. Jamaica Moon
9. Dutchman
10. Eyes Of Man