Klippremier: Erdélyben és Magyarországon is forgatott a Republic

Boros Csaba
Republic
Vágólapra másolva!
A Republic együttes a Bagossy Brothers Company tagjaival közösen felvett dalához készítette el évbúcsúztató klipjét. A Ha igaz lenne dalhoz Erdélyben és Budapesten forgatták a videót. Klippremier az Origón.
Vágólapra másolva!

Új klippel búcsúztatja az évet a Republic. A Bagossy Brothers Companyval közösen felvett Ha igaz lenne című dalt támogatták meg egy videóval. A klip főszereplői, Boros Csaba és Bagossy Norbert párhuzamosan Budapesten és Erdélyben járják útjukat. A Tárnoki Temető és Erdély természetvédelmi környezete adja a képi aláfestést a dalhoz.

A népies vonalat képviselő dal szövegét Gulyás Ferenc népi hangszerművész, az egykori Nox tagja írta. A dalt Boros Csaba duettben énekli Bagossy Norberttel, a 2016-os NagySzínPad tehetségmutatóban döntős Bagossy Brothers Company frontemberével, és a Republic zenészeinek pedig besegít a Bagossyék tangóharmonikása, Kozma Zsombor. Az évvégi visszavonulás előtt

még egy meglepetést tartogat a Republic.

December 23-án a Barba Negra Music Club színpadán adnak ünnepi koncertet. Az esemény neve Felmelegítlek a szívemmel lett, elsősorban azért, mert nemcsak kapni, hanem adni is fog mindenki. A Republic eddig sohasem játszott, soha meg nem jelent új dalát ajándékozza rajongóinak CD-n. Emellett arra kéri a koncertre érkezőket, hogy

egy-egy cipősdobozban vigyenek ajándékot

a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által létrehozott erdélyi gyermekmentő szervezet részére. Boros Csaba erről azt mondta, „sokat koncertezünk Erdélyben, szinte második otthonunknak érezzük. Nagyon szeretjük és tiszteljük Böjte Csaba szerzetest. Reméljük, hogy áldásos tevékenységéhez kicsit mi is hozzá tudunk járulni karácsonyra.”