Nem ígér, de sejtet a Soundgarden énekese

Chris Cornell
LOS ANGELES, CA - JANUARY 20: Singer Chris Cornell performs at Prophets of Rage and Friends' Anti Inaugural Ball at the Taragram Ballroom on January 20, 2017 in Los Angeles, California. Kevin Winter/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Temple of the Dog tagjai akár egy új lemezre is készen állnak. Legalábbis ezt mondta a supergroup - egyébként pedig a soundgarden - énekese, Chris Cornell.
Vágólapra másolva!

Tavaly állt össze egy amerikai miniturnéra a Temple of the Dog, a '90-es évek grunge supergroupja. A 2016-os összeállás oka

a banda egyetlen albumának 25. évfordulója volt.

A Temple of the Dog című lemez 1991-ben jelent meg, ezzel indult turnézni tavaly ősszel az együttes. A fellépések visszhangja nagyon jó volt, éppen ezért nyilatkozott pozitívan a jövőt illetően az énekes, Chris Cornell.

Örülhetnek az ősgrunge-osok

Legalább egy turné erejéig összeáll a híres grunge szupergoup, a Temple of the Dog, amelyet 26 évvel ezelőtt hívott össze Chris Cornell, a Soundgarden frontembere, akit sokan az Audioslave-ből is ismernek. A Temple of the Dog egyetlen, 1991-es albumának 25. évfordulója az idei nagy összeállás apropója, és emiatt a banda élete első turnéjára indul novemberben.

A Den of Geeknek azt mondta a turnéról, hogy „óriási élmény volt, és a tagok éreznek erőt magukban arra is, hogy újra csináljanak valamit. Az egyetlen akadály, ahogy eddig is, csupán annyi, hogy mindenki baromi elfoglalt. Így nagyjából két évre előre kell tervezni, ami azért nem könnyű. De

Függetlenül attól, hogy az akár új számokról vagy még több, akár Amerikán kívüli fellépésről szólna. Ebbe még nem mentünk bele, nem tudom, mi lesz. De mindenki akarja valahogy.” Itt van a tavalyi sorozat egyik, philadelphiai koncertjének teljes felvétele:

A Temple of the Dog

A Temple of the Dog szupergroupot Chris Cornell, a Soundgarden frontembere hozta össze 1990-ben. A projekt egy kazettával indult, amire két számot vettek fel. A Say Hello to Heaven-t és a Reach Down-t is Andrew Wood, a Mother Love és a Malfunkshun énekesének halála ihlette. Wood heroin-függő volt, 1989-ben az elvonót is megjárta, de nem volt hosszú távú a kezelés sikere, ugyanis 1990 márciusában túladagolta magát és meghalt.

A Soundgarden épp turnézott, amikor Wood meghalt. Cornell nagyon elkeseredett barátja halála miatt, ezért találta ki, hogy Wood emlékére ír egy dalt, amit a Mother Love Bone tagjaival játszik el. A dalból végül kettő lett,a közös emlékezésből pedig együttes, a Temple of the Dog.

Az együttes két alaptagja volt a Mother Love Bone-os Stone Gossard (gitár) és Jeff Ament (basszusgitár). Hozzájuk jött a két Soundgardenes, Chris Cornell (ének) és Matt Cameron (dob), valamint Mike McCready gitáros a Pearl Jamből. (Egyébként Matt Cameron már a '90-es évek vége óta már a Pearl Jamben dobol.) Érdekesség, hogy az album néhány számában Eddie Vedder, a Pearl Jam énekese is közreműködik, ilyen például a Hunger Strike.