Színes programokkal búcsúzik az Iparművészeti Múzeum

Iparművészeti Múzeum Iparművészeti Múzeum
Iparművészeti Múzeum
Vágólapra másolva!
A következő hetekben számos érdekes programmal várja látogatóit az átfogó rekonstrukció előtt álló Iparművészeti Múzeum, ugyanis szeptember 3-án időlegesen bezárja kapuit.
Vágólapra másolva!

A zárás előtt épületséták, múzeumi jóga és interaktív programok várják az érdeklődőket. Azok pedig, akik a kiállításokon túl a múzeum rejtett zugaira, raktáraira, műhelyeire is kíváncsiak, egy úgy nevezett aranybérlet kiváltásával megtekintheti azokat- mondta a múzeum főigazgatója.

Iparművészeti Múzeum Fotó: Hirling Bálint - Origo

A főigazgató, Cselovszki Zoltán ismertette, hogy a rekonstrukció során a Lechner Ödön tervezte épületről rossz állapota miatt leemelt kilátótornyot újragyártják majd, az eredeti lanterna 13 tonnás hagymakupoláját azonban kiszállítják a Sziget fesztiválra. Utóbbit az Iparművészeti Múzeum sátránál megtekinthetik majd a szigetlakók.

Szeptember 3-án éjfélkor kinyitja kapuit a múzeum, melynek tetőteraszáról akár a napfelkeltét is megnézhetik a látogatók.

Az átfogó műemléki rekonstrukció mellett az épülethez mélygarázs és egy új szárny is készül 25 milliárd forintból. A most 3 ezer négyzetméteres kiállítótér 10 ezer négyzetméteresre bővül. Az új szárny elsősorban a dizájn és a kortárs iparművészet otthona lesz. A szárny külső homlokzata Lechner eredeti terveire alapoz majd, a belső homlokzat pedig kortárs stílusú lesz - árulta el a főigazgató.

Az építkezés három éven át tart majd. A múzeum célja ugyanis, hogy a felújítást követően elérje a 300 ezres évi látogatószámot .