Balaton Sound-botrány: lezárják a nyomozást

Videóra vették, mi történt az ájultan talált lányokkal a Soundon, DVBBS
MIAMI, FLORIDA - MARCH 18: DVBBS performs at SiriusXM's 'UMF Radio' Broadcast Live From The SiriusXM Music Lounge at 1 Hotel South Beach at 1 Hotel South Beach on March 18, 2016 in Miami, Florida. Gustavo Caballero/Getty Images for SiriusXM/AFP
Vágólapra másolva!
A rendőrök arra jutottak, hogy nem történt nemi erőszak tavaly a Balaton Soundon, a DVBBS öltözőjében, ahol eszméletlenül találtak rá három lányra. A nyomozás hamarosan végleg lezárul.
Vágólapra másolva!

Szexuális erőszak gyanúja miatt nyomozott a rendőrség, miután a 2016-os Balaton Sound egyik fellépőjének, a DVBBS nevű kanadai DJ duónak az öltözőjében eszméletlenül találtak rá három lányra.

– mondta a Zsaru Magazinnak Kasznár Gyula alezredes. Arról is beszélt, hogy a gyanút erősítette, hogy

a DVBBS csomagjaiban "pikáns szexuális segédeszközöket" és sok óvszert találtak a rendőrök.

A nőgyógyászati vizsgálatok alapján viszont nem történt erőszak.

A DVBBS, azaz Alexandre van den Hoef és Christopher van den Hoef Forrás: AFP/2016 Getty Images/Gustavo Caballero

Kasznár Gyula elmondta, hogy a zenekar tagjain és a menedzserükön drogtesztet is végeztek, ami pozitív lett, ezért őket

kábítószer birtoklása vétségével gyanúsították meg.

Szabadlábon védekezhetnek.

Szunomár Gábor őrnagy pedig arról beszélt, hogy, ha az ügyészség nem rendel el további nyomozást, akkor az ügyet hamarosan lezárják.

A Blikk megkereste ezzel kapcsolatban a DVBBS magyar ügyvédjét, dr. Papp Gábort, akit még nem értesítettek arról, hogy lezárnák a nyomozást.

Ahogy tavaly az Origo is megírta, a kanadai DVBBS július 8-án lépett föl Balaton Soundon, és a koncert után néhány rajongót bevittek a zenekar öltözőjébe. Közülük három lány közülük rosszul lett, és az egyikük édesanyja feljelentést tett. A kanadai együttest a repülőtéren érték utol rendőrök, de aztán elengedték őket.